You are here

Τύπος: Τετ-α-τετ με δανειολήπτες για μορατόριουμ δόσεων

02/12/2020 07:00

Η άρρση του μορατόριουμ στην καταβολή δόσεων δανείων, οι εκθέσεις απαιτήσεων που ετοιμάζει η υπουργός εργασίας για επιστροφή χρημάτων που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις στη βάση των μέτρων στήριξης των επιπτώσεων της πανδημίας και δεν πληρούσαν τα κριτήρια και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Τράπεζα για την εννιαμηνία του 2020, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ολοταχώς έλεγχος για επιστροφή στήριξης»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι εκθέσεις απαιτήσεων που ετοιμάζει η υπουργός εργασίας για επιστροφή χρημάτων που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις στη βάση των μέτρων στήριξης των επιπτώσεων της πανδημίας και δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Όπως αναφέρεται, η κ. Αιμιλιανίδου γνωστοποίησε τις προθέσεις της χθες στη βουλή, κατά την εξέταση των έκτακτών σχεδίων Νοεμβρίου στην επ. εργασίας της βουλής, με την υπουργό να δηλώνει πως διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής των σχεδίων, όπου επιχειρήσεις δεν πληρούσαν το κριτήριο που σχετιζόταν με το ποσοστό μείωσης τους κύκλου εργασιών τους, για να πάρουν στήριξη. Το πρόβλημα επικεντρώνεται κυρίως στους αυτοτελώς εργαζόμενους.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η πολύμηνη καθυστέρηση από τη Νομική Υπηρεσία του νομοτεχνικού ελέγχου του εναρμονιστικού νομοσχεδίου για το εμπορικό απόρρητο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να παραπεμθεί στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να κινδυνεύσει με την επιβολή χρηματικών κυρώσεων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο στοίχημα virtual games και επιδεξιότητα
  • Δραματική έκκληση για αποφυγή απολύσεων
  • Τριπλάσιος στην Κύπρο ο αρνητικός πληθωρισμός
  • Κέρδη €40 εκ. για Ελληνική

Πολίτης

 «Τετ-α-τετ με δανειολήπτες για το μορατόριουμ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η άρση του μορατόριουμ στην καταβολή δόσεων δανείων. Η Ελληνική Τράπεζα εκτιμά από τα προκαταρκτικά στοιχεία των επαφών με τους πελάτες ότι η πλειοψηφία τους θα είναι σε θέση να επαναρχίσει την κανονική καταβολή των δόσεων με τη νέα χρονιά και την άρση του μορατόριουμ. Για όσους βρεθούν σε αδυναμία αξιολογείται τι είδους λύση μπορεί να δοθεί, ανάλογα με τα δεδομένα που διέπουν τον κάθε πελάτη.

Αλλού ο Πολίτης γράφει για το χρήμα στην ψηφιακή εποχή.

Χαραυγή

 «Ελληνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη €40 εκ. για την εννιαμηνία»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Τράπεζα για την εννιαμηνία του 2020.  Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους €40 εκ. για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου αλλά και ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια. Ο μεταβατικός ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Φοίβος Στασόπουλος, ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα για την εννιαμηνία επιδεικνύουν την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και την ισχυρή κατάσταση της οικονομικής θέσης μας σε μια περίοδο σημαντικής και συνεχιζόμενης αβεβαιότητας».

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τα βρετανικά πολυκαταστήματα Debenhams αναμένεται να οδηγηθούν προς ρευστοποίηση μετά από την ανεπιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναζήτησης αγοραστή.

Αλήθεια

 «Κέρδος μετά τη φορολογία €40 εκ. για την εννιαμηνία 2020»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα αποτελέσματα της Ελληνικής Τράπεζας για την εννιαμηνία του 2020. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδος μετά τη φορολογία ύψους €40 εκ. σε σύγκριση με κέρδος ύψους €89,4 εκ. την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, ενώ το κέρδος για το γ’ τρίμηνο του 2020 ανήλθε μετά τη φορολογία στα €22,3 εκ. σε σύγκριση με €19,9 εκ. το β’ τρίμηνο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι τη θέση να μην απολύουν τους υπαλλήλους τους οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται από το διάταγμα του υπουργείου υγείας τον Δεκέμβριο, διατύπωσε χθες η υπουργός εργασίας στο πλαίσιο συνεδρίας της επιτροπής εργασίας της βουλής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ανακόπτεται η ανάκαμψη τον Οκτώβριο – Οικονομικός δείκτης
  • Στο 2,7% οι επιχειρήσεις «υψηλής ανάπτυξης» στην Κύπρο
  • Άγνωστο πότε θα ανακάμψει – Τουριστική βιομηχανία
  • Στο -1,1% ο πληθωρισμός στην Κύπρο

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΡΧΕΤΑΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ… ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ – Φεύγουν 21 αστυνομικοί από τις φρουρές πολιτικών – αποφασίζει αύριο το υπουργικό

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ – Η Λουτ θα μιλήσει και με τους πέντε πριν ενημερώσει τον ΓΓ ΟΗΕ για τις επαφές της

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΤΥΠΗ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΑΛΛΑ….