You are here

Τύπος: Θέμα τάξεως στην ερευνητική

07/09/2018 07:02

Το θέμα τάξεως που προκύπτει για το μέλος της ερευνητικής επιτροπής Γεώργιο Γεωργίου και η παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας στα όσα δημοσιοποιήθηκαν για τους συμψηφισμούς δανείων με καταθέσεις που έκανε η ΣΚΤ, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Θέμα τάξεως στην ερευνητική»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το θέμα τάξεως που προκύπτει για το μέλος της ερευνητικής επιτροπής Γεώργιο Γεωργίου.  Όπως αναφέρεται, ο κ. Γεωργίου ήταν υποψήφιος για τη θέση του γενικού διευθυντή της ΣΚΤ το 2013 και 2015.  Στην πρώτη περίπτωση επιλέγηκε ο κ. Κληρίδης και στη δεύτερη ο Νικόλας Χατζηγιάννης. Το θέμα τέθηκε χθες γραπτώς στον γενικό εισαγγελέα από τον δικηγόρο των μελών της παραιτηθείσας επιτροπείας της ΣΚΤ, Χρίστο Τριανταφυλλίδη.  Για τον κ. Γεωργίου υποστηρίζεται ότι προκύπτει θέμα προσωπικού συμφέροντος.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι από τις 28 Ιουνίου δεσμεύτηκαν οι καταθέσεις των δανειοληπτών της ΣΚΤ, οι οποίες λίγο πριν την απορρόφηση των εργασιών της τράπεζας από την Ελληνική συμψηφίστηκαν με δάνεια που είχαν στον Συνεργατισμό τα οποία ήταν μη εξυπηρετούμενα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ζήτησε έρευνα και εξηγήσεις το Προεδρικό
  • Σάββατο στη βουλή οι συμψηφισμοί
  • Φωνάζει ακόμα και ο ΔΗΣΥ για τη ΣΚΤ
  • Τίποτα το συνταρακτικό – Δεν έβγαλε λαγό χθες η ερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό

Πολίτης

 «Ακούσια, λέει, τυχόν λάθη»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας στα όσα δημοσιοποιήθηκαν για τους συμψηφισμούς δανείων με καταθέσεις που έκανε η ΣΚΤ. Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε και είχε χθες ενημέρωση από τον χρηματοοικονομικό επίτροπο σχετικά με τις αρχικές διαπιστώσεις του όσον αφορά το ζήτημα του συμψηφισμού καταθέσεων με δάνεια της πρώην Συνεργατικής. Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον κ. Ιωάννου να διερευνήσει διεξοδικά το θέμα και να υποβάλει πλήρη έκθεση.

Αλλού ο Πολίτης αναφέρεται στη χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Σταύρου, πρώην ισχυρού άντρα της ΣΠΕ Στροβόλου και προέδρου της επιτροπείας από το 2001 – μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου του 2011, ενώπιον της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής για τον Συνεργατισμό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εκτάκτως στη βουλή το Σάββατο – Οι συμψηφισμοί της ΣΚΤ
  • Να μειωθεί κι άλλο η ανεργία και βλέπουμε – Υπομονή συνέστησε στη ΔΕΟΚ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για γενικό κατώτατο μισθό
  • Δεν ήμασταν χειρότεροι – Καταθέσεις Γιώργου Μαρίνου και Νέαρχου Ιωάννου
  • Καμπανάκι στη Ρώμη – Την ανάγκη συγκράτησης του ελλείμματος τονίζει ο Μοσκοβισί

Χαραυγή

 «Πήραν καταθέσεις ληπτών ΕΕΕ και τους άφησαν χωρίς χρήματα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η υπόθεση με τους συμψηφισμούς καταθέσεων και δανείων οι οποίοι έγιναν λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της Συνεργατικής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τις μέχρι στιγμής έρευνες εντοπίστηκαν περισσότερες από 16 χιλ. περιπτώσεις λογαριασμών οι οποίοι συμψηφίστηκαν με δάνεια, χωρίς τη συγκατάθεση του καταθέτη παρά μόνο με την καταχώρηση μια νομικιστικής ανακοίνωσης στον Τύπο μία μέρα πριν κλείσει η Συνεργατική.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου συνέρχεται εκτάκτως αύριο Σάββατο, για να συζητήσει το σκάνδαλο του συμψηφισμού καταθέσεων και δανείων που έγινε λίγες ώρες πριν το κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εποπτεία αλά καρτ από τη Φρανκφούρτη – Εχθρικοί απέναντι στον Συνεργατισμό, πίστωση χρόνου στις άλλες τράπεζες
  • Μέτρα για να διατηρήσει τη Συνεργατική Λυμπιών μελετά η κοινότητα
  • Αύξηση πληθωρισμού λόγω αυξήσεων σε καύσιμα και ηλεκτρισμό
  • Ανεπάρκεια, βασίλεια και γραμματείς που ενέκριναν δάνεια στον εαυτό τους

Αλήθεια

 «Η μπάλα στον χρηματοοικονομικό επίτροπο»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε χθες πάσα προς τον χρηματοοικονομικό επίτροπο Παύλο Ιωάννου ώστε να ελέγξει το ζήτημα που προέκυψε με τους συμψηφισμούς δανείων προς καταθέσεις. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον κ. Ιωάννου να διερευνήσει διεξοδικά το θέμα και να υποβάλει πλήρη έκθεση.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι στο 2,5% διαμορφώθηκε τον Αύγουστο του 2018 ο ετήσιος πληθωρισμός σε σχέση με 2,3% τον προηγούμενο μήνα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εκτάκτως το Σάββατο οι συμψηφισμοί; - Επιτροπή ελέγχου
  • Απελπιστική η κατάσταση της οικονομίας – Κατεχόμενα
  • Τυχεροί οι γερμανοί, μηδαμινή στην Ελλάδα – Άνοδος μισθών
  • Νοιώθει την πίεση του Τραμπ – Γερμανική βιομηχανία

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Νέα αναχώρηση από το προεδρικό, για να προσεγγίσει τους εκπαιδευτικούς και να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Η ΒΑΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ» ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ – Εξετάζουν σήμερα την τροποποιημένη πρόταση οι οργανώσεις

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΘΕΜΑ ΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ – Εγείρεται ζήτημα σύγκρουσης συμφέροντος για το μέλος της επιτροπής Γεώργιο Γεωργίου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ