You are here

Τύπος: Θριάμβευσε και πάλι η Ελλάδα

26/09/2005 09:42
Η επιτυχία της Ελλάδας στο Ευρω-μπάσκετ κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Στα οικονομικά, προβάλλονται οι τιμές των καυσίμων, η αναβάθμιση του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης που επιδιώκει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου για τις εισηγμένες εταιρείες καθώς και η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στην οποία θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τη φορολογία των αυτοεργαζομένων.

Φιλελεύθερος

«Νέα κόντρα για τα καύσιμα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι χθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών Μιχάλη Παπαπέτρου, με τις οποίες απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών και του υγραερίου. Ο κ. Παπαπέτρου ζητά από την κυβέρνηση, να ενεργήσει ως «προστάτης» της κυπριακής κοινωνίας. Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ζητά τη λήψη μέτρων κατά των εταιρειών που εισάγουν υγραέριο.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι παρατηρήθηκε αύξηση στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας τον Ιούνιο, αλλά όχι σε όλους τους τομείς.

Πολίτης

«Ανεβαίνει ο πήχυς για εισηγμένες»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» του Πολίτη είναι η αναβάθμιση του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης που επιδιώκει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου για τις εισηγμένες εταιρείες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Δ.Σ. του ΧΑΚ αρχίζει να καταγράφει προτάσεις ώστε να διασφαλιστεί αλλά και να αναβαθμιστεί η εφαρμογή του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης. Το ΧΑΚ, εντόπισε κενά σε θέματα εσωτερικού ελέγχου, ανεξαρτησίας των μη εκτελεστικών διοικητικών συμβούλων καθώς και κενά διαφάνειας.

Αλλού η εφημερίδα γράφει για τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών Μιχάλη Παπαπέτρου, με τις οποίες καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών και του υγραερίου αλλά και να «ενεργήσει ως προστάτης της κυπριακής κοινωνίας».

Σημερινή

«Στα χέρια της Βουλής η τύχη των αυτοτελώς»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» της Σημερινής είναι η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τη φορολογία των αυτοτελώς εργαζομένων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, θα γίνει κατ’ άρθρον μελέτη του νομοσχεδίου, που στόχο έχει την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε πολλά σημεία, Βουλή και Κυβέρνηση, εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται δύσκολη η κατάθεση του τελικού κειμένου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στις 6 Οκτωβρίου.

Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο του Κώστα Α. Παπαδόπουλου, πρώην Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Κυπριακού Διυλιστηρίου Πετρελαίου, σύμφωνα με το οποίο η συνέχιση της λειτουργίας του Διυλιστηρίου και η αναβάθμιση του θα ήταν οικονομικά συμφέρουσα.

Αλήθεια

«Αρχίζει τζόγος με “μετοχές” αθλητών»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η λειτουργία εδώ και μια εβδομάδα του αθλητικού χρηματιστηρίου ProTrade, στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ProTrade μετοχοποίησε τους διάσημους αθλητές και έτσι έχουν τη δυνατότητα, προς το παρόν μόνο οι Αμερικανοί, να στοιχηματίσουν στην «αθλητική αξία» των ινδαλμάτων τους.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αρχίζει σήμερα τις εργασίες του στη Λεμεσό, το τριήμερο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος».



Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ—Την Κυριακή το βράδυ, την κούπα σήκωσε μέσα στο Βελιγράδι




ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ




ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ—Πρωταθλήτρια και στην καλαθόσφαιρα




ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ—Σχεδιασμός Λευκωσίας στο στρατηγικό σχέδιο 2007-2013 για εμπορικές συναλλαγές




ΕΠΙ-ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ—Στο «μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας -Ε.Ε., το πρόσθετο Πρωτόκολλο και η σύσταση Μπροκ.