You are here

Τύπος: Τι άκουσαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι

30/01/2023 05:57

Η κίνηση της ΕΤΥΚ να καλέσει τους υποψηφίους προέδρους της Δημοκρατίας σε διάλογο με εκατοντάδες τραπεζικούς υπαλλήλους, καθώς και το υπερσύγχρονο τερματικό υγραερίου της κοινοπραξίας VLPG στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Τι άκουσαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η κίνηση της ΕΤΥΚ να καλέσει τους υποψηφίους προέδρους της Δημοκρατίας σε διάλογο με εκατοντάδες τραπεζικούς υπαλλήλους. Όπως σημειώνεται, η κίνηση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους εργαζομένους να θέσουν σωρεία ερωτημάτων και ανησυχιών στους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, για να αξιολογήσουν πώς βλέπουν την επόμενη μέρα και τι προτίθενται να κάνουν όταν βγουν στην εξουσία. Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος άνοιξε πρώτος το διάλογο με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, είπε ότι προτίθεται να επιλύσει μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων προβλήματα που υπάρχουν και δεν θα επιβαρύνουν τα δημοσιονομικά του κράτους, τονίζοντας ότι δεν πρέπει μόνο να καταγράφεις τα προβλήματα αλλά πρέπει να προτείνεις και λύσεις. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη υποσχέθηκε λύσεις για αποκατάσταση του ανεργιακού επιδόματος τραπεζικών που αποχωρούν με σχέδια εθελούσιας αφυπηρέτησης, αποκατάσταση των κουρεμένων ταμείων προνοίας και επαναφορά μισθών σε επίπεδα προ μνημονίου. Υποσχέσεις για τη μερική αποκατάσταση των κουρεμένων ταμείων προνοίας, τη ρύθμιση της παραχώρησης ανεργιακού επιδόματος στους εργαζόμενους που εντάσσονται σε σχέδια εθελούσιας εξόδου και την προσπάθεια αποκατάστασης των μισθών τραπεζικών υπαλλήλων, έδωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Εκτενή ρεπορτάζ για τις συναντήσεις των τριών υποψηφίων-Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκου Χριστοδουλίδη και Αντρέα Μαυρογιάννη- με τα μέλη της ΕΤΥΚ, δημoσίευσε τις προηγούμενες μέρες η StockWatch.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι πλαστογραφία, ψευδείς παραστάσεις, πλαστοπροσωπία και απάτη κατά την πώληση ή υποθήκευση περιουσίας, είναι τα κυρίαρχα αδικήματα που φιγουράρουν στον κατάλογο των οικονομικών εγκλημάτων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Παραθαλάσσια τουριστικά χωράφια βγάζει προς πώληση η Altamira
  • Δύο συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων
  • Βελτίωση του οικονομικού κλίματος
  • Άλμα επενδύσεων για πράσινη ενέργεια

Πολίτης

 «Σύγχρονο τερματικό υγραερίου»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το υπερσύγχρονο τερματικό υγραερίου της κοινοπραξίας VLPG στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Όπως αναφέρεται, η επένδυση της κοινοπραξίας υπερβαίνει τα 35 εκατ. ευρώ, χωρίς την κρατική συμβολή, και η ενεργειακή υποδομή είναι συνολικής χωρητικότητας 4.000 μετρικών τόνων και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αυτόματο γεμιστήριο βυτιοφόρων, εμφιαλωτήριο και μονάδα συντήρησης κυλίνδρων υγραερίου. Το Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού συγκεντρώνει πλέον σχεδόν όλες τις ενεργειακές υποδομές του νησιού. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ως πρώτιστο μέλημα τέθηκε η ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού και των κατοίκων των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο αναδεικνύονται οι στρατηγικές που καλούνται να εφαρμόσουν τα τραπεζικά ιδρύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική ευημερία και τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα
  • Δεσμεύσεις για την ανάπτυξη – Ηνωμένο Βασίλειο

Αλήθεια

 «Blackstone: Προσπαθεί να αποτρέψει τη φυγή των επενδυτών από τα ακίνητα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι προσπάθειες που καταβάλλει η Blackstone για ν’ αποτρέψει τη φυγή των επενδυτών από το επενδυτικό fund που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ακινήτων αξία $69 δισ., καθώς στο δ’ τρίμηνο του 2022 υπήρξαν πολλά αιτήματα για εξαργυρώσεις των επενδυμένων κεφαλαίων από αυτό. Σε συνέντευξη του στους Financial Times, ο πρόεδρος του fund με την ονομασία Blackstone Real Estate Income Trust, Τζόναθαν Γκρέι, ξεκαθαρίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσει αν τα αιτήματα αυτά επιβραδύνονται στο ταμείο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η ενεργειακή κρίση και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβαν αρκετές κυβερνήσεις οδήγησαν στα ύψη τις παγκόσμιες επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια, οι οποίες εκτοξεύθηκαν στα $1,1 τρισ. το 2022.

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – Η πλειοψηφία των νέων που ψηφίζουν, δεν ανιχνεύονται από τις εταιρείες ερευνών διότι δεν βρίσκονται στους καταλόγους

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Η ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ – Συνέντευξη ΓΓ ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου: Αν θέλαμε να μείνουμε στην αντιπολίτευση θα κάναμε κομματική επιλογή

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ – Απομένουν μερικά 24ωρα μέχρι τις εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ – Δεν διαθέτουν πραγματική βούληση για να διερευνηθούν τα όσα βαραίνουν την κυβέρνηση