You are here

Τύπος: Τομές στις προσλήψεις δικαστών

20/08/2019 07:08

Οι αυστηρότατες διαδικασίες για τους διορισμούς δικαστών που καθιέρωσε το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, η σταδιακή εξομοίωση του ωραρίου εργασίας της αστυνομίας με το ωράριο της δημόσιας υπηρεσίας που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο και τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «’Ιερά εξέταση’ για δικαστές»

Πρωτοσέλιδο θέμα του Φιλελεύθερου είναι οι αυστηρότατες διαδικασίες για τους διορισμούς δικαστών που καθιέρωσε το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο. Τις διαδικασίες, που επιχειρούν να ανταποκριθούν σε συστάσεις της Greco, καθιέρωσε το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο και τις εφαρμόζει για πρώτη φορά με την προκήρυξη θέσεων για πρόσληψη 35 νέων δικαστών. Οι υποψήφιοι θα περνούν τώρα από έξι στάδια, στα οποία εμπλέκονται ως προς την αξιολόγηση των υποψηφίων, οι υφιστάμενοι δικαστές, ο δικηγορικός σύλλογος, και αν ο υποψήφιος προέρχεται από τη νομική υπηρεσία εκφράζει απόψεις ο γενικός εισαγγελέας.

 «Πιο λίγες ώρες θα δουλεύουν οι αστυνομικοί»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η σταδιακή εξομοίωση του ωραρίου εργασίας της αστυνομίας με το ωράριο της δημόσιας υπηρεσίας που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. Όπως αναφέρεται, μετά την απόφαση του υπουργικού το ωράριο εργασίας των αστυνομικών αναμένεται να μειωθεί στις 37,5 ώρες.  Τώρα το κανονικό ωράριο εργασίας των αστυνομικών είναι 40 ώρες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στην αγορά εργασίας επιπλέον 29 χιλ. εργαζόμενοι
  • Ο πληθωρισμός στην Κύπρο μειώθηκε σε 0,1%
  • Οι τράπεζες σκέφτονται σχέδια εξόδου για προσωπικό
  • Αποπληρώνονται €1,5 δισ. στη Ρωσία

Πολίτης

 «Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο.  Οι αφίξεις τουριστών κατά τον προηγούμενο μήνα έχουν σημειώσει ρεκόρ, αφού ήταν οι υψηλότερες μέχρι σήμερα για την Κύπρο, για τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ταξιδιωτών της ιστοσελίδας της Στατιστικής Υπηρεσίας. Σημείωσαν αύξηση με ποσοστό 2,1% και ανήλθαν στις 550.971 σε σύγκριση με πέρσι που ανήλθαν στις 539.626. Η εικόνα του επταμήνου δεν επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις για σημαντικές απώλειες, ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό, αν και φορείς του τουρισμού εξακολουθούν να μιλούν για μια δύσκολη χρονιά.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η απόδοση του κυπριακού δεκαετούς ομολόγου κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φθάνοντας στο 0,332%, η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αναστολή από ταμπλό για 14 μετοχές – ΧΑΚ
  • Ο πληθωρισμός στέλνει μήνυμα για μέτρα από ΕΚΤ
  • Έχασε 60 δισ. δολάρια – Baidu
  • Επιχείρηση πλεόνασμα – Επαφές στο εξωτερικό ξεκινά  Κυριάκος Μητσοτάκης

Χαραυγή

 «Αναπόφευκτη η λήψη μέτρων αν δεν καρποφορήσουν οι νέες συναντήσεις»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η έναρξη σήμερα των ξεχωριστών συναντήσεων της υπουργού εργασίας με τις δύο πλευρές στην ξενοδοχειακή βιομηχανία για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.  Συγκεκριμένα, σήμερα συναντώνται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ με την υπουργό, ενώ την Παρασκευή 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της υπουργού με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ. Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί κοινή συνάντηση.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Κύπρο μειώθηκε σε 0,1% τον Ιούλιο του 2019, από 0,3% τον Ιούνιο του 2019 και 1,4% τον Ιούνιο του 2018.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων κατέγραψε ο φετινός Ιούλιος
  • Αυξήθηκαν τα ταξίδια κυπρίων στο εξωτερικό
  • Τα golden boys των ΗΠΑ εκτόξευσαν τις αμοιβές τους, σύμφωνα με έρευνα
  • Πρωτογενές πλεόνασμα – μαμούθ στην Ελλάδα

Αλήθεια

 «Αυξημένο ενδιαφέρον βρετανών ελέω Brexit»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit και οδηγεί αρκετούς βρετανούς σε αναζήτηση για απόκτηση ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, ο βρετανοί φαίνεται να ενδιαφέρονται για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα χορήγησης διαβατηρίων, εξαιτίας της αβεβαιότητας που δημιουργεί το Brexit.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αύξηση 1,1% κατέγραψαν σε ετήσια βάση τον Ιούλιο του 2019, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ζωτικής σημασίας το  πρόγραμμα πολιτογράφησης – Επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
  • Ρεκόρ αφίξεων για μήνα Ιούλιο
  • Επαναφορά δικαιωμάτων και ωφελημάτων ξενοδοχοϋπαλλήλων – ΔΕΟΚ
  • Μείωση του δείκτη τιμών κατασκευαστικών υλικών – Ιούλιος

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΑ ΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΚΕΛ! – Φάσκουν και αντιφάσκουν στο θέμα του ξεπλύματος

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – «Κλείδωσε» η κάθοδος Λουτ για τους όρους αναφοράς στις αρχές Σεπτεμβρίου

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

«ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ» ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ – Εφαρμόζει νέες διαδικασίες το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, μετά τον σάλο περί διαπλοκής

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

Η Τουρκία στέλνει και το Ορούτζ στην ΑΟΖ