You are here

Τύπος: Τουριστική ανάσα τον Δεκαπενταύγουστο

12/08/2020 06:43

Η τουριστική κίνηση από κύπριους αυτήν την εβδομάδα στην οποία ποντάρουν οι ξενοδόχοι και η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου οικονομικών αναφορικά με την αναθεώρηση της συμφωνίας για αποφυγή διπλής φορολογίας με την Κύπρο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Μικρή τουριστική όαση ο Δεκαπενταύγουστος»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η τουριστική κίνηση από κύπριους αυτήν την εβδομάδα στην οποία ποντάρουν οι ξενοδόχοι. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, διαφορετικά είναι τα μηνύματα που δίνει κάθε παράλια περιοχή ως προς τις κρατήσεις δωματίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Thanos Hotels and Resorts και πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι εικόνα τον Αύγουστο ως προς τις κρατήσεις είναι λίγο καλύτερη από τον Ιούλιο, εκτιμώντας ότι η μέση πληρότητα θα είναι κοντά στο 20%. Στον Πρωταρά υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διαμονή σε ξενοδοχεία και ακολουθεί η Αγία Νάπα, σημειώνει με δηλώσεις στην εφημερίδα η Χρύσω Τσόκκου, εκτελεστικός σύμβουλος της Tsokkos Hotels.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι κατά €30,8 εκ. συρρικνώνεται την τελευταία δεκαετία η κρατική χορηγία που λαμβάνουν οι δήμοι.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ως το 2022 η δημοσιονομική χαλάρωση λόγω Covid-19
  • Σε εφαρμογή ηλεκτρονική αγορά από το λογιστήριο
  • Ποινές €2,8 εκ. για αθέμιτες πρακτικές
  • ΣΕΛΚ: Ικανοποίηση για τη συμφωνία με Ρωσία

Πολίτης

 «Δεν κρύβονται οι ρώσοι ότι έγινε το δικό τους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου οικονομικών αναφορικά με την αναθεώρηση της συμφωνίας για αποφυγή διπλής φορολογίας με την Κύπρο. Η ανακοίνωση περιλαμβάνει δεσμεύσεις πως τα όσα συμφωνήθηκαν προχθές με την Κύπρο θα ισχύσουν και με άλλες χώρες που θεωρούνται ανταγωνιστικοί προορισμοί της χώρας. Οι ρώσοι, μάλιστα, δεν κρύβουν ότι η συμφωνία έκλεισε, αφού η Κύπρος συμφώνησε με τους όρους της Ρωσίας για την αύξηση του φόρου σε εισοδήματα από μερίσματα και από τόκους στο 15%.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ανοίγει ξανά φτερά προς την Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα η βρετανική Jet2, δημιουργώντας προσδοκίες για τόνωση των τουριστικών αφίξεων από την Αγγλία το επόμενο διάστημα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αύξηση λόγω εκτάκτων – Κυβερνητικοί
  • Χρονιά ορόσημο το 2019 για την Πετρολίνα

Χαραυγή

 «Η Κύπρος συμμορφώθηκε στους όρους του ρωσικού ΥΠΟΙΚ»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου οικονομικών επισημαίνει ότι η Κύπρος συμφώνησε με τους όρους της Ρωσίας για την αύξηση του φόρου σε εισοδήματα από μερίσματα και από τόκους στο 15%. Η βουλευτής και μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου σημειώνει ότι δεν είχε άλλη επιλογή η Λευκωσία, αφού η Μόσχα είχε ξεκινήσει τη διαδικασία μονομερούς καταγγελίας της συμφωνίας στις 3 Αυγούστου.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ετήσια μείωση 96,7% καταγράφηκε στις αφίξεις ταξιδιωτών στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με τον Ιούνιο πέρσι.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πτήσεις προς Κύπρο από οκτώ βρετανικά αεροδρόμια
  • Προχωρεί η κατασκευή τερματικού υγραερίου

Αλήθεια

 «Η Κύπρος συμφώνησε με τους όρους μας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου οικονομικών αναφορικά με την αναθεώρηση της συμφωνίας για αποφυγή διπλής φορολογίας με την Κύπρο.  Το ρωσικό υπουργείο αναφέρει ότι η Κύπρος συμφώνησε με τους όρους της Ρωσίας για την αύξηση του φόρου σε εισοδήματα από μερίσματα και από τόκους στο 15%. Προστίθεται ότι το πρωτόκολλο και τις αλλαγές στη συμφωνία με την Κύπρο θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Και ότι το πρωτόκολλο θα επικυρωθεί στο τέλος του 2020 και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η απασχόληση στην κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2020 αυξήθηκε κατά 573 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έφθασε τα 52.865 άτομα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οι ξένοι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στην Τουρκία
  • Νέο ρεκόρ πτώσης της τουρκικής λίρας
  • Δυναμώνει η οικονομία της Τουρκίας – Ερντογάν

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ – Το Oruc Reis για δεύτερη μέρα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΒΛΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – Καμία μέριμνα για προστασία ηλικιωμένων και ευπαθών

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ – Διατηρεί την ένταση και αυξάνει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΕΣ