You are here

Τύπος: Τρίζει δόντια η ΕΠΑ για τον ρόλο της ΡΑΕΚ

29/07/2021 06:33

Η επιστολή της προέδρου της ΕΠΑ στη βουλή για κίνδυνο σύγκρουσης αρμοδιοτήτων σε θέματα ανταγωνισμού και η δέσμευση της κυβέρνησης για εισαγωγή του κατώτατου μισθού που επανέλαβε η υπουργός εργασίας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Τρίζει δόντια η ΕΠΑ για τον ρόλο της ΡΑΕΚ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η επιστολή που απέστειλε η πρόεδρος της ΕΠΑ στην επιτροπή ενέργειας της βουλής σχετικά με πρόνοιες του νομοσχεδίου για τροποποίηση του περί ρύθμισης της αγοράς ηλεκτρισμού νόμου. Όπως τονίζεται στην επιστολή της ΕΠΑ, κάποιες πρόνοιες του σημαντικού αυτού νομοσχεδίου προκαλούν σύγχυση ή και σύγκρουση ως προς τις αρμοδιότητες της ΕΠΑ και της ΡΑΕΚ, για θέματα ανταγωνισμού και κυρίως για θέματα διαπίστωσης δεσπόζουσας θέσης κάποιων οργανισμών ή επιχειρήσεων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Κομισιόν παρατείνει το «φιλί της ζωής» στις αεροπορικές εταιρείες, μέσω των χρονοθυρίδων σε αεροδρόμια.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χωρίς καραντίνα στην Αγγλία οι εμβολιασμένοι από ΕΕ και ΗΠΑ

  • Υπουργείο: Μετά τον ιό οι καθυστερήσεις ΕΕ

  • Μόνο Ρώσοι αγοράζουν αυτοκίνητα στην Πάφο

  • 3,728 εκποιήσεις στην πανδημία

Πολίτης

 «Μπαίνει το νερό στο αυλάκι την 7η Σεπτεμβρίου»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η δέσμευση της κυβέρνησης για εισαγωγή του κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με τη ΣΕΚ, στην πρόσφατη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού και ως εκ τούτου αναμένεται να παρουσιαστούν οι σχετικές μελέτες του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στις 7 Σεπτεμβρίου. Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν αφορούν μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, την εισαγωγή εθνικού κατώτατου μισθού και τον εκσυγχρονισμό της στρατηγικής απασχόλησης ξένων εργατών

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σχέδιο κινήτρων ύψους €13 εκ. το οποίο θα δίνει την ευκαιρία στις βιομηχανίες να επενδύσουν σε έργα και πρακτικές που οδηγούν στην κυκλικότητα θα προκηρύξει εντός του 2022 το υπουργείο ενέργειας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • «Μετ’ εμποδίων» η ανάκαμψη – Βρετανία

  • Η κυπριακή Rescueline επεκτείνεται στην Ελλάδα

Χαραυγή

 «Εκτός σχεδίων άνεργοι και αυτοεργοδοτούμενοι»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι τα ειδικά σχέδια στήριξης ανέργων που καλεί την κυβέρνηση να επαναξιολογήσει το ΑΚΕΛ. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της επιτροπής εργασίας Αντρέας Καυκαλιάς, ανέφερε ότι το τελευταίο διάταγμα του υπουργείου για τα σχέδια στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων έχει περιοριστεί, χωρίς καμίας διαβούλευση, μόνος στους άνεργους της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

«Επιβεβαιώνει τις καθυστερήσεις, το υπουργείο εργασίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η τοποθέτηση της επιτρόπου διοικήσεως και προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων η οποία δικαιώνει την ΕΚΥΣΥ για την υπηρεσία διαχείρισης επιδομάτων προνοίας. Η κ. Λοττίδη προσθέτει ότι οι συνταξιούχοι εδώ και χρόνια καταγγέλλουν τόσο την υπουργό εργασίας όσο και δημόσια τις απαράδεκτες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξέταση των αιτήσεων χαμηλοσυνταξιούχων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ για καταχρηστικές ενέργειες τραπεζών

  • Νέα μέλη της επιτροπής επενδύσεων του ταμείου InvestEU

Αλήθεια

 «Ξεπερνά το 13% το ποσοστό των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι επιχειρήσεις που έβαλα λουκέτο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης ανέφερε ότι ξεπερνά το 13% το ποσοστό των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, προσθέτοντας ότι οι πλείστες από αυτές τις επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα και η πανδημία τους έδωσε τη χαριστική βολή.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε την προκήρυξη του ανοικτού διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό του περί εταιρειών νόμου.  

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στους δρόμους οι συνταξιούχοι τον Σεπτέμβριο - ΕΚΥΣΥ

  • Τεράστια πτώση στην εμπορία μεταχειρισμένων – Αυτοκίνητα

  • Απαντά στο ΑΚΕΛ για τον θεσμό του ΕΕΕ – Υπουργείο εργασίας

  • Μνημόνιο συνεργασίας για ενίσχυση ανταγωνιστικότητας – ΑΗΚ και υφυπουργείο έρευνας

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΝΦΙΚΥΠ – Ικανοποιήθηκαν οι αλλαγές που ζήτησε η Κύπρος

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ – Το 88% των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία με Covid-19 δεν έχουν εμβολιαστεί

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ «ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΥΡΑ» – Ισχυρό μπλοκ εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέτρεψε τα σχέδια των βρετανών στο ψήφισμα για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ – Εντείνεται η πίεση στους εργαζόμενους και στις πολύ μικρές επιχειρήσεις