You are here

Τύπος: Βελτιώνεται η δυνατότητα εξυγίανσης τραπεζών

17/01/2022 06:17

Οι κατευθυντήριες γραμμές που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών για τη βελτίωση της δυνατότητας εξυγίανσης των τραπεζών, ο διαδικτυακός ιός που κυκλοφορεί την τελευταία δεκαετία και οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων οι οποίοι παραμένουν για μήνες χωρίς εισοδήματα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Βελτιώνεται η δυνατότητα εξυγίανσης τραπεζών»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι κατευθυντήριες γραμμές που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών για τη βελτίωση της δυνατότητας εξυγίανσης των τραπεζών. Σύμφωνα με την ΕΑΤ, οι κατευθυντήριες γραμμές αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα για τη συμπλήρωση του νομικού πλαισίου της ΕΕ στον τομέα της εξυγίανσης με βάση τα διεθνή πρότυπα και τη μόχλευση των βέλτιστων πρακτικών. Η ΕΑΤ, σημειώνεται, παρουσίασε το έγγραφο διαβούλευσης σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για ιδρύματα και αρχές εξυγίανσης σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς τμημάτων μιας τράπεζας ή ολόκληρης της τράπεζας στο πλαίσιο εξυγίανσης. Η διαβούλευση αναμένεται ότι θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου 2022.   

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι αυξημένο προϋπολογισμό για το 2022 για τη στήριξη του πολιτικού και δημιουργικού τομέα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δύσκολη ατζέντα στο Eurogroup για τη μετά Covid εποχή
  • Η επιστροφή της Fed και ΕΚΤ στην κανονικότητα
  • Συζητήσεις προϋπολογισμών στην επιτροπή οικονομικών
  • Ρεκόρ στη παγκόσμια ζήτηση ενέργειας

Πολίτης

 «H σκοτεινή ψηφιακή πλευρά»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι ο διαδικτυακός ιός που κυκλοφορεί την τελευταία δεκαετία. Ο ιός με ένα απλό κλικ ενεργοποιείται με αποδέκτες καθημερινά χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες, χρήστες του διαδικτύου. Όπως αναφέρεται, κρυπτονομίσματα, phishing, pharming, ransomware, ερωτικές απάτες και πάσης φύσεως διαδικτυακοί ιοί οδηγούν σε ηλεκτρονικές απάτες και σε οικονομική ζημιά τους χρήστες του διαδικτύου. Οι απάτες επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα και οι περιπτώσεις ransomware, που είναι οι επιθέσεις στα λογισμικά, είναι διαδεδομένες και έχουν εξελιχθεί.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το υφυπουργείο ναυτιλίας παρουσίασε τη διαδικτυακή πλατφόρμα COME. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό κανάλι επικοινωνίας με τη ναυτιλιακή βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Ψηφιακά έργα €258 εκατ. – Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Χαραυγή

 «Χωρίς εισοδήματα για μήνες δικαιούχοι επιδομάτων»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων οι οποίοι παραμένουν για μήνες χωρίς εισοδήματα. Όπως σημειώνεται, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων τους. Στοιχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων δείχνουν ότι η κατάσταση χειροτερεύει μήνα με μήνα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για επίλυση των προβλημάτων.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στην επιτροπή οικονομικών οδηγούνται σήμερα οι προϋπολογισμοί τεσσάρων ανεξάρτητων αρχών και δημοσίων οργανισμών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εξάλειψη υποθήκης διαδικτυακά για δάνεια που εξοφλούνται
  • Η ΑΛΚ σε συνέδριο για την ενεργειακή μετάβαση

Αλήθεια

 «Θα δούμε εναλλακτικές λύσεις για τον Eastmed»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας για τον αγωγό Eastmed. Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι «εάν το σχέδιο για τον Eastmed δεν είναι εφικτό, τότε είμαστε έτοιμοι με τους συνεργάτες μας να εξετάσουμε άλλες υπαλλακτικές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση η μελέτη και άλλων επιλογών δεν θεωρώ ότι πλήττει τα συμφέροντα οποιουδήποτε από εμάς, φτάνει βεβαίως η λύση που θα επιλεγεί να σέβεται το διεθνές δίκαιο».

ΑΛΗΘΕΙΑ 

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ EASTMED – Δήλωση Αναστασιάδη για τον αγωγό – επέστρεψε στη Λάρνακα το Nautical geo

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΟΛΛΕΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ… ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – Μπάχαλο με την εφαρμογή των μέτρων για test to stay και safepass

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ – Σχολεία έρμαιο στη δίνη της πανδημίας, την ώρα που μπαίνουν οι τελικές πινελιές για το test to stay

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ – Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση χειροτερεύει μήνα με μήνα