You are here

Τύπος: Ξέμεινε από προσωπικό η οικονομία

23/07/2021 06:28

Το πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού σε διάφορους τομείς της οικονομίας, οι διεργασίες του υπουργείου οικονομικών με τις ευρωπαϊκές αρχές για ενδεχόμενη μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ σε Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, καθώς και η χθεσινή επίσκεψη στην Κύπρο του προέδρου του Eurogroup, ιρλανδού υπουργού οικονομικών Πασκάλ Ντόνοχιου, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Ξέμεινε από προσωπικό η οικονομία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι το θέμα της έλλειψης εργατικών χεριών συζητήθηκε χθες στο περιθώριο της συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, με την υπουργό εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου να ανακοινώνει ότι προτίθεται να αναθεωρήσει τις επόμενες μέρες το ισχύον διάταγμα για την εργοδότηση ξένων φοιτητών σε συγκεκριμένους τομείς Το νέο διάταγμα θα επιτρέπει την εργοδότηση φοιτητών που βρίσκονταν στην Κύπρο μέχρι και τον Μάιο του 2021.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι καλύτερους τρόπους για έλεγχο του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid στα αεροδρόμια προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέες ημερομηνίες για πληρωμές στον ΦΠΑ ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ

  • Νωρίς το ’22 θα καλυφθεί η χασούρα από την ύφεση του ’20

  • Μετά την Altamira… έξοδος

  • Θέλουν rapid test εν ώρα εργασίας, στο δημόσιο

Πολίτης

 «Τέρμα στα ‘τερματισμένα’ ΜΕΔ με bad bank»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι διεργασίες του υπουργείου οικονομικών με τις ευρωπαϊκές αρχές για ενδεχόμενη μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ σε Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων. Όπως σημειώνεται, μια ενδεχόμενη μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ θα μπορούσε, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να παρέχει κατά την περίοδο 2022-2024 σημαντική λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, ο ιρλανδός υπουργός οικονομικών Πασκάλ Ντόνοχιου, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στην Κύπρο, χαρακτήρισε εντυπωσιακή την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας από την ύφεση του 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χαμηλά επιτόκια για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα

  • Πιστοποίηση συσκευών – Epic 5G

Χαραυγή

 «Νέες μεγάλες αυξήσεις τιμών σε υλικά οικοδομής»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η ραγδαία αύξηση των τιμών βασικών υλικών οικοδομής. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Ιούνιο ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών σημείωσε νέα αύξηση της τάξης του 3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών σημειώθηκαν στα μεταλλικά προϊόντα και ειδικότερα στα προϊόντα από σίδηρο και χάλυβα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δεσμεύσεις για επέκταση του σχεδίου επιχορήγησης διακοπών μέχρι τον Μάρτιο του 2022 καθώς και συνέχιση των επιδομάτων προς τους εργαζόμενους των κέντρων αναψυχής και κατά το μήνα Ιούλιο του 2021, εξασφάλισε η ΟΣΙΚΑ από αρμόδια υπουργεία.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μεταφορά ΜΕΔ €1,5 δισ. από τις τράπεζες στην ΚΕΔΙΠΕΣ

  • ΥΠΟΙΚ: Επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία και τις εκποιήσεις

Αλήθεια

 «Εντυπωσιακή η ανάκαμψη της  κυπριακής οικονομίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή επίσκεψη στην Κύπρο του προέδρου του Eurogroup, ιρλανδού υπουργού οικονομικών Πασκάλ Ντόνοχιου. Όπως αναφέρεται, ο κ. Ντόνοχιου χαρακτήρισε εντυπωσιακή την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας μετά την πανδημική κρίση του 2020, τονίζοντας πως η πορεία αυτή ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών των κυπριακών αρχών και των αποφάσεων που λήφθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι την επιμήκυνση της παράτασης για ακόμη τρεις φορολογικές περιόδους ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μετεξέλιξη ΚΕΔΙΠΕΣ με δυνατότητα εξαγοράς δανείων μέχρι €1,5 δισ.

  • Συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

  • Σημαντική αύξηση στις τιμές των υλικών

  • Διατηρεί στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τα επιτόκια

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ! – Κυπριακό

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ – Έντονες διαβουλεύσεις στο συμβούλιο ασφαλείας για την προεδρική δήλωση

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ – Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και έντονο παρασκήνιο στον ΟΗΕ για την «προεδρική δήλωση»

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΥΜΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΛΑΝΟ – Καμία πρόβλεψη για τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου και την αύξηση των κρουσμάτων