You are here

Τύπος: Ζητούνται δημόσιοι υπάλληλοι

24/09/2018 06:40

Το προσωπικό που αναζητείται για να στελεχώσει θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, οι νέες συστάσεις της Κομισιόν για αλλαγές στον ΦΠΑ και η έκθεση του γενικού ελεγκτή για το τμήμα φορολογίας για το 2016, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ζητούνται δημόσιοι υπάλληλοι»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το προσωπικό που αναζητείται για να στελεχώσει θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας. Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας, γίνονται δεκτές μεταξύ άλλων αιτήσεις για διευθυντές, καθηγητές πανεπιστημίου και διασώστες για πλήρωμα ασθενοφόρων.  Όσοι θέλουν να εργαστούν εκτός Κύπρου υπάρχει θέση για ένοπλους υπάλληλους ασφαλείας και προστασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Επίσης τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης έχουν προκηρύξει μόνιμη θέση για διοικητικούς υπαλλήλους στον τομέα της αρχειοθέτησης / διαχείρισης αρχείων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η κινητικότητα στον τομέα των ακινήτων μεταξύ του 2004-2008 δημιούργησε μεγάλο απόθεμα κατοικιών, περίπου 10 χιλ. κατοικιών. Λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορά μεταξύ του αποθέματος κατοικιών και τις πωλήσεις μεταξύ 2004 και 2015, θα χρειαστεί έως το 2018 να απορροφηθεί το στοκ κατοικιών από την αγορά.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Λιγότερο εμπόριο, ανάπτυξη για παγκόσμια οικονομία – Ποιες είναι οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις από τον ΟΟΣΑ
  • Η τρόικα συναντά σήμερα τους βουλευτές
  • Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit
  • Ακόμη αναζητούνται απαντήσεις για το 2008 – Lehman Brothers

Πολίτης

 «Απώλεια €150 δισ.»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι νέες συστάσεις της Κομισιόν για αλλαγές στον ΦΠΑ.  Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι χώρες της ΕΕ έχασαν έσοδα σχεδόν €150 δισ. από τον φόρο προστιθέμενης αξίας το 2016.  Η ΕΕ προσθέτει πως τα νέα στοιχεία δείχνουν την ανάγκη να αναμορφωθεί το υπάρχον ενωσιακό σύστημα ΦΠΑ και να βελτιωθεί η συνεργασία σε επίπεδο ΕΕ ώστε τα κράτη μέλη να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα έσοδα από τον ΦΠΑ στο πλαίσιο των προϋπολογισμών τους.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι πάνω από το 90% των φορολογούμενων έχουν εγγραφεί στο σύστημα TAXISnet για σκοπούς φόρου εισοδήματος ατόμων, ωστόσο μόλις το 43% έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει οριστικά τη φορολογική τους δήλωση για το 2017 με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αλλαγές μέχρι το τέλος του χρόνου – Η Airbnb δεσμεύθηκε να αλλάξει όρους χρήσης και να ενισχύσει τη διαφάνεια των τιμών της
  • Πάνω οι εξαγωγές – Εμπόριο
  • Στους δρόμους για ενοίκια – Οι τιμές των ακινήτων στην Πορτογαλία αυξήθηκαν κατά 11% το δεύτερο τρίμηνο

Αλήθεια

 «Ο ιδιωτικός τομέας κρατάει το κράτος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η έκθεση του γενικού ελεγκτή για το τμήμα φορολογίας για το 2016.  Τα στοιχεία της έκθεσης καταδεικνύουν πως ένα ποσοστό 56,72% των συνολικών φόρων εισοδήματος που παίρνει το κράτος προέρχονται από νομικά πρόσωπα και εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων.  Αυτό ερμηνεύεται σε €710,64 εκ. από ένα σύνολο €1,25 δισ. για το 2016.  Στη δεύτερη κατηγορία είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με ποσοστό 23,81% ή €298 εκ. και ακολουθούν οι δημόσιο υπάλληλοι με €135 εκ. ή ποσοστό 10,81%.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού και του ΔΝΤ ξεκινά σήμερα επαφές με την κυβέρνηση για μια σειρά θεμάτων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για την οικονομία – Τουρκία
  • Στόχος η πρόωρη εξόφληση δανείων – Reuters για Ελλάδα

 

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ = ΑΙΝΙΓΜΑ! – Εβδομάδα κυπριακού λόγω γενικής συνέλευσης

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΗ, ΕΛΛΙΠΕΣ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ – Νέους όρους για επανέναρξη διαδικασίας έθεσε ο πρόεδρος από Νέα Υόρκη

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΟΚΤΩΒΡΗ Η ΛΟΥΤ – Νέα αποστολή στην περιοχή της ειδικής απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΕ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ