You are here

Τύπος: Ζόρια για το τελικό «ναι»

15/01/2021 06:36

H συνάντηση για τους προϋπολογισμούς που είχαν χθες ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος και οι βουλευτές του κόμματος, Κωστής Ευσταθίου και Ηλίας Μυριάνθους, με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι το θέμα που ξεχωρίζει στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Ζόρια για το τελικό ‘ναι’»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλου και με τους βουλευτές Κωστή Ευσταθίου και Ηλία Μυριάνθους.  Ο κ. Νεοφύτου μετέφερε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά και αποτελούν προϋπόθεση για την ΕΔΕΚ για να δώσει θετική ψήφο επί του προϋπολογισμού. Όπως αναφέρεται, ενώ ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ έκανα αρκετά βήματα για την εξεύρεση μιας κοινής φόρμουλας σε σχέση με την προσφυγή δανειοληπτών στη δικαιοσύνη για χρηματοπιστωτικές διαφορές και εκποιήσεις, ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2021, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Ηλίας Μυριάνθους στήνει πόδι και ζητά νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος και όχι μόνο δεσμεύσεις.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι χάθηκε η ευκαιρία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής και το σύνολο των πιστωτών να αποζημιωθούν με περισσότερα σεντς ανά μετοχή αν πωλείτο έγκαιρα το 4,81% των μετοχών που κατέχει η τράπεζα στην Τράπεζα Κύπρου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τέλος οι ουρές για πληρωμές στο ΤΚΑ
  • «Ανοίγει» η ερευνητική μετά από τέσσερις μήνες
  • Τρέχουν στην αστυνομία οι κύπριοι για e-απάτες
  • Moody’s: To lockdown φέρνει αύξηση ΜΕΔ

Πολίτης

 «Πιο κοντά η έγκριση του προϋπολογισμού»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η χθεσινή συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, η οποία έφερε πιο κοντά την έγκριση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού. Όπως σημειώνεται, η ανάθεση σε αριθμό δικαστών της εκδίκασης μόνο υποθέσεων που αφορούν διαφορές δανειοληπτών με τις τράπεζες και η υλοποίηση ενός σχεδίου Εστία 2 για τις πολύ ευάλωτες ομάδες δανειοληπτών, που λόγω χαμηλών εισοδημάτων δεν μπορούν να ενταχθούν στο σχέδιο Εστία, αποτελούν τις απαντήσεις της κυβέρνησης – ΔΗΣΥ στα αιτήματα της ΕΔΕΚ για τη προστασία της πρώτης κατοικίας νοικοκυρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι από τις 25 Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικτυακή πληρωμή εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και η καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών από το τέλος Φεβρουαρίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μείωση -1,4% στην Κύπρο – Τιμές κατοικιών
  • Συνεχίζει το ενεργειακό της πλάνο στο Karish North – Energean

Χαραυγή

 «Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ για κατοχύρωση μισθών και δικαιωμάτων»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Χαραυγή γράφει ότι το ΑΚΕΛ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες την καθιέρωση του κατώτατου μισθού, αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαμόρφωσης μηχανισμών νομοθετικής κατοχύρωσης ελάχιστων δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από τα συμφωνημένες συμβάσεις.

«Σενάρια διάσπασης της ΕΔΕΚ για να περάσει ο κρατικός προϋπολογισμός»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή είναι το παρασκήνιο ενόψει της κρίσιμης συνεδρίας της ολομέλειας της βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΔΕΚ είναι διχασμένη, αφού ο Μαρίνος Σιζόπουλος γέρνει προς υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ενώ ο Ηλίας Μυριάνθους προβάλλει ενστάσεις, κυρίως λόγω της αρνητικής στάσης του υπουργού οικονομικών όσον αφορά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις. 

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Moody’s: Αύξηση ΜΕΔ, πτωχεύσεις και μαζικές εκποιήσεις
  • Ψηφίστηκε ξανά ο νόμος για φωτογράφους
  • Πτώση στις τιμές κατοικιών

Αλήθεια

 «Πολιτογραφήσεις: Όλα στο φως»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Αλήθεια γράφει ότι η Ερευνητική Επιτροπή γνωστοποίησε χθες την απόφαση της να ανοίξει τις πύλες έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι να παρακολουθούν ζωντανά τις συνεδρίες για το θέμα των πολιτογραφήσεων.

«Παράταση ολίγων ημερών πήρε η ολομέλεια»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η συνεδρία της ολομέλειας της βουλής για συζήτηση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού για το 2021 που μεταφέρθηκε στις 21 Ιανουαρίου. Όπως σημειώνεται, στόχος της μεταφοράς είναι να δοθεί χρόνος συζήτησης στην επιτροπή οικονομικών και να ετοιμαστούν οι τροπολογίες των κομμάτων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μειώθηκε κατά 1,3% ο δείκτης τιμών κατοικιών
  • Μειώθηκαν κατά 19,1% οι πωλήσεις πετρελαιοειδών
  • Διαδικτυακά οι πληρωμές εισφορών στις κοινωνικές ασφαλίσεις
  • Αναμένει αύξηση ΜΕΔ λόγω του νέου lockdown – Moody’s

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ – Από την ερχόμενη Τρίτη

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ – Παρά τη δέσμευση για συμμετοχή στη διάσκεψη ο πρόεδρος ρώτησε και τα κόμματα!

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΖΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ «ΝΑΙ» – Αγκάθι για προϋπολογισμό η προσφυγή δανειοληπτών σε δικαστήριο για αμφισβήτηση χρέους

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ