You are here

ΚΕΒΕ: Υπόμνημα 15 σημείων ενώπιον Μ. Κεραυνού

04/05/2023 13:56

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό πραγματοποίησε σήμερα, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΒΕ, κατά την οποία υπέβαλε υπόμνημα 15 σημείων τα οποία αγγίζουν μεταξύ άλλων, ζητήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας, επιτοκίων, φορολογικής μεταρρύθμισης και κινήτρων, ΑΤΑ, αποδοτικότητας της δημόσιας υπηρεσίας και ναυτικού τουρισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις από τη συνεχή αύξηση των επιτοκίων, η ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση και ψηφιακή μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, η παροχή φορολογικών κινήτρων για την προώθηση μεγάλων αναπτύξεων και η ΑΤΑ.

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που άπτονται της δημοσιονομικής πειθαρχίας, λόγω του συνεχούς μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος.

Ακόμα συζητήθηκε το θέμα του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων από τα κατεχόμενα το οποίο έχει επηρεάσει πολύ αρνητικά το νόμιμο εμπόριο. Για επίλυση του θέματος κατατέθηκαν προτάσεις και εισηγήσεις από το ΚΕΒΕ στο Τελωνείο και το Υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την Εκτελεστική Επιτροπή για την πρόθεση του για συνεργασία με το ΚΕΒΕ και ενημέρωσε ότι ήδη αρκετά από τα θέματα που συζητήθηκαν τυγχάνουν χειρισμού.

Το ΚΕΒΕ υπόμνημα με 15 σημεία επισυνάπτεται.