You are here

Σημαντική Συνεδρία για Νομισματική Επιτροπή

13/09/2001 17:37
Με σκοπό την αξιολόγηση των διεθνών οικονομικών εξελίξεων, συνεδριάζει αύριο η Νομισματική Επιτροπή και το Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. Στα πλαίσια της συνεδρίας θα εξετασθεί και το κατά πόσον θα υπάρξει πιθανή διαφοροποίηση των βασικών επιτοκίων από τα σημερινά επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Stockwatch, ανώτερα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει προς το παρόν περαιτέρω μείωση των σταθερών επιτοκιών λόγω της ικανοποιητικής πορείας της κυπριακής οικονομίας.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου, κληθείς από τη Stockwatch να σχολιάσει το κατά πόσον ανησυχεί για αρνητικές επιδράσεις των οικονομικών γεγονότων που ακολουθούν τις τρομοκρατικές ενέργειες στις ΗΠΑ στην κυπριακή οικονομία, ανέφερε ότι «εάν δεν συνεχιστούν περαιτέρω χτυπήματα στην Αμερική και υπάρξει ηρεμία στην Μέση Ανατολή, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην οικονομία της Κύπρου, η οποία ακολουθεί μία ικανοποιητική πορεία χωρίς σημάδια επηρεασμού από τις τελευταίες διεθνείς οικονομικές εξελίξεις»