You are here

Μέχρι το 10% τα επιτόκια

07/02/2012 10:30
Τα αυξημένα επιτόκια δανεισμού που φτάνουν μέχρι και το 10%, καθώς και άλλα πρόσθετα τέλη που επιβάλλουν με τον πλέον πιεστικό τρόπο οι τράπεζες στις δανειζόμενες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, οδηγούν την οικονομία του τόπου σε περαιτέρω ύφεση, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Η πολιτική αυτή προκαλεί ανυπέρβλητα προβλήματα στην οικονομία του τόπου και καλώ τις τράπεζες σε άμεση αναθεώρηση αυτής της πολιτικής. Δεν είναι σωστό, ακολουθώντας αυτή την πολιτική, να εξαναγκάζουν καθημερινά επιχειρήσεις σε κλείσιμο και να φορτώνουν την κυπριακή οικονομία και τον κρατικό προϋπολογισμό με χιλιάδες ανέργους», αναφέρει.

Όπως τονίζει, έστω και αν η ευθύνη των επιτοκίων ανήκει στο τραπεζικό σύστημα, η κυβέρνηση μπορεί και οφείλει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα, με τα μέσα τα οποία έχει στη διάθεσή της, προκειμένου οι τράπεζες να συνετισθούν και να προστατευθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση μένει αμέτοχη και η αντίδρασή περιορίζεται μόνο σε εκκλήσεις για μείωση των επιτοκίων, δίκαια θεωρείται συμμέτοχη στην τρελή πορεία των επιτοκίων», καταλήγει.