You are here

Μείωση επιτοκίων από Ελληνική

05/11/2013 11:13
Σε μείωση των επιτοκίων μετά την Τρ. Κύπρου και την Alpha, προχωρά και η Ελληνική Τράπεζα.

Στην ανακοίνωση της η Ελληνική Τράπεζα σημειώνει ότι «έχοντας πλήρη συναίσθηση της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιώτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πελάτες της, αποφάσισε τη μονομερή μείωση των βασικών της επιτοκίων, σε ευαίσθητες κατηγορίες δανείων. Οι μειώσεις αυτές έχουν ως στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών και ιδιωτών πελατών της, καθώς επίσης και την τόνωση της επιχειρηματικότητα».

Οι μειώσεις των βασικών επιτοκίων θα τεθούν σε ισχύ την 13η Νοεμβρίου 2013.

Το βασικό επιτόκιο της HB μειώνεται από 5,50% σε 5,25%, των δανείων επιχειρήσεων σε 4,25% από 4,5%, των στεγαστικών δανείων (1) σε 3,65% από 4,15% και των στεγαστικών δανείων (2) σε 4,5% από 5%.

Η Τράπεζα μελετά τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων και άλλων μειώσεων, προς ελάφρυνση των πελατών της, τα οποία προτίθεται να ανακοινώσει σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Τράπεζα εφαρμόζει από τις 9/4/2012 χαμηλότερες επιβαρύνσεις (οι οποίες αφορούν τόκους υπερημερίας) επί καθυστερημένων δόσεων και υπερβάσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες διευκολύνσεων.

«Ο όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας, έχοντας διασφαλίσει την αυτόνομη πορεία του, διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. Ως εκ τούτου, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά τόσο με την εποπτική αρχή όσο και με το υπουργείο οικονομικών, για εξεύρεση λύσεων στα σύνθετα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης», καταλήγει η ανακοίνωση.