You are here

Το ναι ή όχι της Κεντρικής Τράπεζας για τη μείωση των επιτοκίων

01/06/2001 15:10
Συνέρχεται από τις 9.30πμ σε τακτή της συνεδρίαση η νομισματική επιτροπή της Κεντρικής Τράπεζας για να εξετάσει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στους δείκτες της οικονομίας, ώστε να εισηγηθεί την αύξηση ή τη μείωση των σταθερών επιτοκίων.

Στις 12 το μεσημέρι θα συνέλθει επίσης το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας για να επικυρώσει ή όχι την εισήγηση της νομισματοπιστωτικής επιτροπής σχετικά με τα επιτόκια.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξέντίου κράτησε μέχρι σήμερα κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τις προθέσεις των αρμοδίων σωμάτων της Κεντρικής Τράπεζας για το όλο θέμα.

Είναι ενδεικτικό πάντως ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος σχολιάζοντας τη μέχρι σήμερα πολιτική του ομόλογου του της Κύπρου, γύρω από το πολύκροτο θέμα των επιτοκίων επικρότησε ευθέως την πολιτική Αυξεντίου τονίζοντας κατηγορηματικά ότι ήταν ορθή η απόφαση να μην μειωθούν κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2001 τα επιτόκια. Εξήγησε ότι οι δείκτες της κυπριακής οικονομίας σήμερα δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο.