You are here

Αναστολή άδειας εταιρείας ITS Interactive Trust Services

26/11/2019 11:25

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι η άδεια λειτουργίας Επιχείρησης Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρείας ITS Interactive Trust Services Cyprus Ltd (πρώην Lewben Cyprus Limited), έχει ανασταλεί, δυνάμει του άρθρου 15(1)(β) του περί της Ρύθμισης των Επιχειρήσεων Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών και Συναφών Θεμάτων Νόμου του 2012.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τα ενώπιον της επιτροπής στοιχεία, υφίστανται υπόνοιες για ενδεχόμενη παράβαση του άρθρου 23(1) του Νόμου, αφού η εταιρεία δεν φαίνεται να τηρεί, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της, την προϋπόθεση χορήγησης άδειας του άρθρου 7(2) (πρόσωπα που πραγματικά διευθύνουν) και του άρθρου 8(1) (μέτοχοι αδειούχου προσώπου).

Η απόφαση λήφθηκε καθότι η ενδεχόμενη παράβαση θέτει σοβαρά σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πελατών της Εεαιρείας λόγω του ότι ενδέχεται να απειλείται η ορθή και συνετή διαχείρισή της.

Η εταιρεία οφείλει εντός δύο εβδομάδων να προβεί σε ενέργειες προς συμμόρφωση με τις ανωτέρω διατάξεις.

Κατά τη διάρκεια ισχύς της αναστολής της άδειας λειτουργίας, η εταιρεία, σύμφωνα με το άρθρο 15(5) του Νόμου, δεν επιτρέπεται να παρέχει/ασκεί οποιεσδήποτε διοικητικές υπηρεσίες.