You are here

ΕΚ: Πρόστιμο £5.000 στην Αναστασία Τσόκκου (1)

09/08/2007 13:55

• Για παραπλανητικές πληροφορίες

• Διαψεύδει η ίδια


Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους £5.000 προς τη διευθύνοντα σύμβουλο της Tsokkos Hotels Αναστασία Τσόκκου, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το πρόστιμο επιβλήθηκε γιατί, σύμφωνα με την ΕΚ, η κ. Τσόκκου έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή για τη διακύμανση της τιμής της TSH στο ΧΑΚ. Η έρευνα έγινε για να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπήρξε ενδεχόμενη παράβαση διατάξεων του νόμου που αφορά τις πράξεις προσώπων που κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες και τις πράξεις χειραγώγησης της αγοράς του 2005.

Η ΕΚ αποφάσισε επίσης να υποβάλει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στο Γενικό Εισαγγελέα, για να αποφασίσει κατά πόσο συντρέχει περίπτωση ποινικής ευθύνης και δικαιολογείται ποινική δίωξη της κας. Αναστασίας Τσόκκου. «Οι πληροφορίες που δίδονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε έρευνες της Επιτροπής πρέπει να είναι έγκυρες, ακριβείς και πλήρεις, ούτως ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική άσκηση των δια νόμου προβλεπομένων εποπτικών και ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων της», αναφέρει.

Η κ. Τσόκκου, σε γραπτή της δήλωση, σημειώνει ότι ουδέποτε έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες ή αλλοίωσε στοιχεία στην έρευνα της ΕΚ και δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά για να εφεσιβάλει αυτή την απόφαση.

Κύκλοι της ΕΚ, που μίλησαν στη StockWatch, δήλωσαν ότι έχουν γραπτά στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή της κ. Τσόκκου.

Σ.Ι.