You are here

Έρευνα ΕΚ για συμμετοχή Elma στη Liberty

13/07/2010 08:47
Σε διερεύνηση καταγγελίας ότι η Elma Holdings απέκτησε πέραν του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Liberty Life και ενδεχομένως με βάση το νόμο να είχε υποχρέωση να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για εξαγορά του 100% του κεφαλαίου της, προχωρεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το θέμα φέρνει σήμερα στην επιφάνεια η εφημερίδα Πολίτης και επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στη StockWatch ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιώργος Χαραλάμπους.

«Όντως υπάρχει θέμα διερεύνησης. Εάν ξεπεράστηκε ή όχι το 30% της συμμετοχής της Elma στη Liberty είναι κάτι που θα δείξει η έρευνα», τόνισε ο κ. Χαραλάμπους.

Η εξαγορά του 29,92% της Liberty Life από την Elma Holdings ανακοινώθηκε τέλος του 2009. H Elma κατέβαλε €4,5 εκ. για την αγορά 27,2 εκ. μετοχών της εταιρείας.

Η Elma Holdings αγόρασε τις μετοχές της LIB από την Advantage Capital όταν η τελευταία ανακοίνωσε την απόφαση της για ρευστοποίηση των συμμετοχών στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο πρόεδρος των ΔΣ της Elma και Liberty, Μιχαλάκης Ιωαννίδης, τονίζει ότι από το τέλος του 2009 ο όμιλος δεν αγόρασε καμία μετοχή της LIB.

Όπως σημειώνεται, μετά την απόκτηση του 29,9% της LIB από την Elma, οι κ.κ. Ζένιος Δημητρίου και Αντωνάκης Αντωνίου απέκτησαν μετοχές της Liberty και σήμερα ελέγχουν το 15,36% και 8,61% του κεφαλαίου της αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που διερευνά η ΕΚ, τα δύο πρόσωπα πιθανόν να ενεργούσαν σε συνεννόηση με την Elma.

Γ.Χ.