You are here

ΠτΔ: Επικέντρωση στη διατήρηση μακροοικονομικής σταθερότητας

09/04/2019 09:34

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει  επικεντρωμένη στη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας, ενισχύοντας το σύστημα των οικονομικών υπηρεσιών και το ήδη ανταγωνιστικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.
 
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε δείπνο που παρέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και σε ό,τι αφορά την κυπριακή οικονομία είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης βρίσκεται στο 4% και αποτελεί ένα από τους υψηλότερους στην ΕΕ.
 
Περαιτέρω επισημαίνοντας ότι η φετινή είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία,  η Κύπρος έχει ισοζυγισμένο προϋπολογισμό και πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε πως ταυτόχρονα η ανεργία μειώθηκε στο 7,5% από το 16% όπου βρισκόταν το 2013.
 
Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει και προωθεί η Κυβέρνηση και κάνοντας ειδική αναφοράς  στους τομείς της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Υγείας, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της δικαιοσύνης.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ακόμη ότι η κυπριακή οικονομία απολαμβάνει διαδοχικές αναβαθμίσεις από διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης και έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει κάθε βοήθεια που κρίνεται αναγκαία προς τις νέες επιχειρήσεις και τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και, εξήρε το έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη διασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου προστασίας των επενδυτών και στην επίτευξη σταθερής ανάπτυξης και την προσφορά της Προέδρου της Επιτροπής Δήμητρας Καλογήρου.