You are here

ΕΚ: Νέο πρόστιμο £20 χιλ. στην TSH

05/10/2007 11:09
Την επιβολή προστίμου £20 χιλ. στον κ. Ανδρέα Τσόκκο και στην Αναστασία Τσόκκου ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποφάσισε ότι τα πιο πάνω άτομα ενεργώντας υπό τις ιδιότητες τους ως Εκτελεστικού Προέδρου και Διευθύνουσα Σύμβουλου της Tsokkos Hotels αρνήθηκαν τη συμμόρφωση προς εντολή για έρευνα στα γραφεία της Εταιρείας στις 8 Αυγούστου του 2007. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΚ, δεν επέτρεψαν σε ερευνώντες λειτουργούς να διενεργήσουν την έρευνα, η οποία διεξάγεται για σκοπούς διερεύνησης ενδεχόμενης παράβασης διατάξεων του νόμου που προνοεί για τις πράξεις των προσώπων που κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες και για τις πράξεις χειραγώγησης της αγοράς.

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη την υποβολή όλων των στοιχείων της υπόθεσης στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για να αποφασίσει κατά πόσο συντρέχει περίπτωση ποινικής ευθύνης και δικαιολογείται ποινική δίωξη των υπαιτίων.

Να σημειωθεί ότι η ΕΚ στις 10 Αυγούστου είχε ανακοινώσει διοικητικό πρόστιμο ύψους £5 χιλ. κατά της κας Τσόκκου, επειδή έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή για τη διακύμανση της τιμής της TSH στο ΧΑΚ. Η κα. Τσόκκου τότε, σε γραπτή της δήλωση, σημείωσε ότι ουδέποτε έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες ή αλλοίωσε στοιχεία στην έρευνα της ΕΚ και δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά για να εφεσιβάλει αυτή την απόφαση.

Σ.Ι.