You are here

Αποχωρεί η Δ. Καλογήρου από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

24/08/2021 15:16

Τέλος εποχής για τη Δήμητρα Καλογήρου η οποία κλείνει την αυλαία μίας έντονης 10ετούς προεδρίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Στις 31 Αυγούστου κλείνει δύο συνεχείς θητείες και με βάση τη σχετική νομοθεσία που αφορά στο διορισμό ανεξάρτητων αξιωματούχων δεν μπορεί να επαναδιοριστεί.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται με άδεια αφυπηρέτησης, ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει στο γραφείο την ερχόμενη Δευτέρα όπου θα παραμείνει στην υπηρεσία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσει το έδαφος και να παραδώσει τις πιο σημαντικές εκκρεμότητες στον νέο πρόεδρο της ΕΚ.

«Παρέλαβα μια ΕΚ με περίπου 200 εταιρίες και παραδίδω στον επικείμενο διάδοχο μου 800 εταιρείες», ανέφερε στη StockWatch η κ. Καλογήρου, η οποία σημείωσε ότι αυτή την επιτυχία τη μοιράζεται με όλους τους συνεργάτες της. Με τα μέλη των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων και με τους λειτουργούς της εποπτικής αρχής.

Πρόσθεσε ότι η ΕΚ έκανε σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διακίνησης παράνομων κεφαλαίων.

«Η καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος ήταν όντως ένα πολύ δύσκολο κομμάτι το οποίο ανέλαβε η ΕΚ, ωστόσο, θεσπίσαμε εποπτικούς κανόνες που αποτέλεσαν ισχυρή ασπίδα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας η οποία είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα», παρατήρησε η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΚ.

«Αποχωρώ πολύ ικανοποιημένη από την εποπτική αρχή», ανέφερε η κ. Καλογήρου.

«Νιώθω ότι έδωσα αρκετά στην ΕΚ. Καταφέραμε να θεσπίσουμε πολύ καλές διαδικασίες ελέγχου, αναπτύξαμε την αγορά και καταστήσαμε εσωτερικά μία επιτροπή με πολύ καλή οργανική δομή. Δώσαμε ευκαιρίες ανέλιξης στο προσωπικό και γενικά η ΕΚ, πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς και εντός και εκτός Κύπρου ανεβάζοντας σε ψηλά επίπεδα την αξιοπιστία της ως εποπτικό όργανο των ΚΕΠΕΥ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, εντός του Σεπτεμβρίου το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στο διορισμό νέου προέδρου της ΕΚ και ως επικρατέστερος φαίνεται να είναι ο Γιώργος Θεοχαρίδης, νυν αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Του Λεύκου Χρίστου