You are here

Αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών Ελληνικής

16/05/2018 10:30

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων Ελληνικής Τράπεζας από σήμερα 16 Μαΐου 2018.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης θα ισχύει από σήμερα και μέχρι την έκδοση ανακοίνωσης από την Τράπεζα, σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ η οποία να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της Αγοράς.

Το Χρηματιστήριο θα προβεί σε αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρεία αυτής, σύμφωνα με το Άρθρο 187 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Η πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου, δήλωσε στη StockWatch ότι η απόφαση λήφθηκε για προστασία του επενδυτικού κοινού και για ισότιμη μεταχείριση των πληροφοριών.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης, σημειώνει η κ. Καλογήρου, θα συνεχίσει μέχρις ότου η Ελληνική Τράπεζα είναι σε θέση να ανακοινώσει τους όρους καθώς και περισσότερη πληροφόρηση για την πρόταση.

Την Δευτέρα, η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπέβαλε προσφορά για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες.

Στην ανακοίνωση της η Ελληνική δεν έκανε αναφορά σε κεφαλαιακές ανάγκες ωστόσο όλες οι πληροφορίες συντείνουν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Γ.Χ.