You are here

Συνεργασία κεφαλαιαγοράς, τραπεζών

05/02/2020 12:45

Στη θέσπιση τεχνικής επιτροπής για τον καθορισμό πλαισίου συνεργασίας προχωρούν η επιτροπή κεφαλαιαγοράς και ο σύνδεσμος τραπεζών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της ΕΚ και του συνδέσμου τραπεζών στις 16 Ιανουαρίου 2020.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν θέματα που άπτονται του τομέα της εποπτευόμενης αγοράς, καθώς επίσης και τρόποι ενδυνάμωσης της μεταξύ τους συνεργασίας για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και της αποτελεσματικότητας της εποπτείας.

 «Κοινή διαπίστωση των δύο μερών ήταν η ανάγκη καθορισμού πλαισίου και διαδικασιών για καλύτερη συνεργασία, ούτως ώστε να παρέχεται, όπου κρίνεται απαραίτητο ή σκόπιμο, αμοιβαία συνδρομή για την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων και την επίτευξη των στόχων των δύο οργανισμών», τονίζεται.

Για τον καθορισμό του εν λόγω πλαισίου, αποφασίστηκε η θέσπιση τεχνικής επιτροπής αποτελούμενης από εμπειρογνώμονες προερχόμενους και από τις δύο πλευρές. Η τεχνική επιτροπή θα επιφορτιστεί με την καταγραφή προβλημάτων που άπτονται του αντικειμένου τόσο της ΕΚΚ όσο και του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, καθώς και την εξεύρεση κοινών τρόπων αντιμετώπισης, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη συμμόρφωση των εποπτευόμενων από την ΕΚ οντοτήτων.