You are here

Ακυρώθηκε η εκδήλωση αποχαιρετισμού της Δ. Καλογήρου

09/09/2021 11:45

Ακυρώθηκε η εκδήλωση αποχαιρετισμού της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρας Καλογήρου μετά από υποδείξεις του γενικού ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Με χθεσινή του επιστολή ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στο γεγονός ότι τα έξοδα της εκδήλωσης, ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, θα τα επωμιστεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δηλαδή το Δημόσιο.

Η Επιτροπή αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση για τη διοργάνωση έχει ληφθεί από το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στην απουσία της Προέδρου από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση για ευνόητους λόγους.

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου σέβεται απόλυτα και ευθυγραμμίζεται με τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή. Ως εκ τούτου η εκδήλωση έχει ακυρωθεί», αναφέρεται.

Σημειώνεται επίσης ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου δεν έχει πραγματοποιήσει οποιαδήποτε δαπάνη για τους σκοπούς διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Ικανοποίηση Ελεγκτικής Υπηρεσίας 

Ικανοποίηση εξέφρασε η Ελεγκτική Υπηρεσία για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) να μην πραγματοποιήσει αποχαιρετιστήριο πάρτι για την αποχώρηση της Προέδρου της Δήμητρας Καλογήρου ύστερα από δύο θητείες στην Επιτροπή.

«Με ικανοποίηση είδαμε ότι τι η Επιτροπή δεν θα κάνει το πάρτι», ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου και κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΚ.

«Κρατούμε την ανησυχία μας για τον τρόπο που κάποιοι συμπεριφέρονται όταν διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα», είπε.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία έλαβε καταγγελία ότι η ΕΚΚ προτίθετο να διοργανώσει πάρτι για την αποχώρηση της κ. Καλογήρου, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για έξοδα €10.000 που θα καταβάλλονταν από την ΕΚΚ, δηλαδή τον φορολογούμενο.