You are here

Ανάκληση δύο αδειών από κεφαλαιαγορά

20/06/2018 15:51

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της Εταιρείας Διαχείρισης Ankor Capital Ltd, κατόπιν της ρητής παραίτησης της από την άδεια λειτουργίας της.

Συνέπεια της ανάκλησης της άδειας Εταιρείας Διαχείρισης, η Ankor Capital Ltd - οφείλει να παύσει, αμέσως να ασκεί τις δραστηριότητες της ή να παρέχει τις υπηρεσίες που καλύπτονται από την άδεια της, ως το σχετικό άρθρο 121(6)(α) του Νόμου ΟΣΕΚΑ. Η εταιρεία θα πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση σύμφωνα με το άρθρο 121(7) του Νόμο ΟΣΕΚΑ, κατά τις διατάξεις του περί Εταιρειών Νόμου, και να υποβάλει στην ΕΚ το διάταγμα διάλυσης της, το συντομότερο δυνατό μετά την έκδοση του.

Η ΕΚ ανακοίνωσε επίσης ότι αποφάσισε, να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του ΟΣΕΚΑ ACY Global Prosperity Umbrella Fund UCITS Variable Capital Investment Company Ltd, κατόπιν της ρητής παραίτησης του από την άδεια λειτουργίας του.

Συνέπεια της ανάκλησης της άδειας ΟΣΕΚΑ, η ACY Global Prosperity Umbrella Fund UCITS Variable Capital Investment Company Ltd Θα πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση και να διαλυθεί.