You are here

Δ. Καλογήρου: Θυελλώδης η 10ετής θητεία στην ΕΚΚ

08/09/2021 07:10

Θυελλώδη χαρακτηρίζει τη μεγαλύτερη περίοδο της 10ετούς θητείας της στην προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ,η Δήμητρα Καλογήρου, που θυμάται και καταγράφει τις εφιαλτικές μέρες που ακολούθησαν για τη χώρα, ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης, των κουρεμάτων, των capital controls και του κλεισίματος της Λαϊκής Τράπεζας. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη StockWatch με αφορμή την αποχώρηση της από την ΕΚΚ καθώς, έχουν εκπνεύσει οι δύο συνεχείς θητείες που προβλέπει η νομοθεσία, η κ. Καλογήρου αναφέρεται στις δύσκολες μέρες του 2013 και στην αβεβαιότητα που κυριαρχούσε τότε για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για να καθιερωθεί η Κεφαλαιαγορά ως ένας από τους πλέον ασφαλής, αξιόπιστους και ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς. 

Σχολιάζει τις αντιδράσεις για το πόρισμα της 4μελούς επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις και ειδικότερα αυτών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και της ΜΟΚΑΣ. 

Διατυπώνει την άποψη ότι η Πολιτεία θα πρέπει να διαχειριστεί το πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις ως καθοδηγητικό εργαλείο με προτεραιότητα να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας που πλήγηκε από το πρόγραμμα των διαβατηρίων.

Αναφέρεται στα βήματα που πρέπει να γίνουν για περαιτέρω ενίσχυση του Τραπεζικού Τομέα και στην προοπτική να αποδίδουν οι Τράπεζες μερίσματα στους μετόχους τους. 

Τι λέει για την πολύχρονη ατονία του χρηματιστηρίου στο οποίο θήτευσε 15 χρόνια και γιατί το κράτος, όπως τονίζει, θα πρέπει να δώσει κίνητρα για ανάπτυξη της χρηματαγοράς. 

Η κ. Καλογήρου, καταθέτει επίσης την άποψη της σε σχέση με την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ, κρατικών ομολόγων και απαντά για το επόμενο επαγγελματικό της βήμα.

Του Λεύκου Χρίστου