You are here

Διαδικασία καταβολής αποζημίωσης από ΤΑΕ

07/06/2022 17:27

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας καταβολής αποζημίωσης από το Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών (Τ.Α.Ε.)  για τους πελάτες της Maxigrid Ltd, ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η άδεια λειτουργίας Κυπριακής Εταιρείας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών της εταιρείας Maxigrid Ltd,  έχει ανακληθεί από τις 14 Φεβρουαρίου 2022.

Κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 18(1)(α) της Οδηγίας ΟΔ87-07 για τη Λειτουργία του Ταμείου Αποζημίωσης Επενδυτών (Κ.Δ.Π. 76/2019), η ΕΚ έχει διαπιστώσει ότι η Εταιρεία (μέλος του Τ.Α.Ε.) δεν φαίνεται, στο παρόν στάδιο, ικανή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από απαιτήσεις πελατών, για λόγους που έχουν άμεση σχέση με την οικονομική της κατάσταση, και δεν προβλέπεται ότι θα καταστεί ικανή στο προσεχές μέλλον.

H EKK έχει ενημερώσει το Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών για τη διαπίστωσή της ως το σημείο (2) ανωτέρω, το οποίο ενεργοποιεί τη διαδικασία καταβολής αποζημίωσης.

Ακολούθως της ενεργοποίησης, το Ταμείο, θα δημοσιεύσει σε δύο (2) τουλάχιστον εφημερίδες ευρείας Παγκύπριας κυκλοφορίας, πρόσκληση υποβολής αιτήσεων αποζημίωσης, ορίζοντας τη διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων, την προθεσμία υποβολής τους και το περιεχόμενο τους, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Μέρος V της Οδηγίας ΟΔ87-07 (Κ.Δ.Π. 76/2019).

Καλούνται όλοι οι επηρεαζόμενοι (καλυπτόμενοι πελάτες της Εταιρείας) να μελετήσουν την Οδηγία ΟΔ87-07 (Κ.Δ.Π. 76/2019) καθώς και τις πληροφορίες που θα δημοσιευθούν από το Ταμείο και να προβούν στις δέουσες ενέργειες.