You are here

Διοικητικά πρόστιμα σε 5 εταιρείες

19/03/2014 14:33
Διοικητικά πρόστιμα σε πέντε εταιρείες επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παράβαση του άρθρου 10(1) του περί των Προϋποθέσεων Διαφάνειας (κινητές αξίες προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά) νόμου του 2007. Συγκεκριμένα, για το γεγονός ότι δεν δημοσιοποίησαν την εξαμηνιαία οικονομική τους έκθεση για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2012, σύμφωνα με το άρθρο 37(1) του ίδιου νόμου, εντός της καθορισμένης από το νόμο προθεσμίας, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012.

Προς την SAFS Holdings επεβλήθη πρόστιμο €1600, προς την Firstdelos Group €1600, προς την Empire Capital Investments €2400, προς την Stario Portfolio Investments €2900 και προς την Laser Investment Group €4400.

Για τον καθορισμό του ύψους του διοικητικού προστίμου η Επιτροπή έλαβε υπόψη της τη βαρύτητα που αποδίδεται στη διασφάλιση του ότι τα πρόσωπα που καλύπτει ο νόμος συμμορφώνονται πλήρως με τις πρόνοιες του.

Επίσης, λήφθηκε υπόψη η σοβαρότητα που προσδίδεται στην υποχρέωση για έγκαιρη δημοσιοποίηση της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης, η οποία προάγει τη διαφάνεια και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς.

Επίσης για έκαστο εκδότη, λήφθηκε υπόψη και ο χρόνος της καθυστέρησης.

Ειδικότερα λήφθηκαν υπόψη για τις εταιρείες SAFS Holdings Public Ltd, Firstdelos Group Plc, Empire Capital Investments Public Ltd και Laser Investment Group Plc, το γεγονός ότι δεν έχουν υποπέσει σε όμοια παράβαση στο παρελθόν.

Για την εταιρεία Stario Portfolio Investments Public Company Ltd, λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι είχε επίσης δημοσιοποιήσει με καθυστέρηση στη ρυθμιζόμενη αγορά ΧΑΚ την εξαμηνιαία οικονομική της έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2011.