You are here

Εγκρίθηκαν αιτήματα Λεπτού για LCH, Πανδώρα Επενδύσεις

21/05/2018 17:21

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι στη συνεδρία της ημερομηνίας 7 Μαΐου 2018, αποφάσισε την έγκριση του αιτήματος του Μιχαήλ Λεπτού για επέκταση της χρονικής περιόδου προς συμμόρφωση με τους όρους που του τέθηκαν για τη χορήγηση εξαίρεσης από την υποχρέωση διενέργειας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της εταιρείας Leptos Calypso Hotels Public Ltd και Πανδώρα Επενδύσεις.

Συγκεκριμένα η ΕΚ αποφάσισε όπως παραχωρήσει στον κ. Λεπτό παράταση για ακόμα 12 μήνες από τη λήξη της αρχικής προθεσμίας που είχε τεθεί, για τη σταδιακή απόκτηση πρόσθετων συνήθων μετοχών στην εταιρεία, προσωπικά από τον κ. Λεπτό ή μέσω εταιρειών τις οποίες ελέγχει, ώστε το συνολικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (συνήθων και προνομιούχων) και των δικαιωμάτων ψήφου που θα κατέχει μαζί με τα πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση μαζί του, μετά την απόκτηση, να μην υπερβαίνει το 74,99% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Οι πρόσθετες μετοχές θα πρέπει να αποκτηθούν εντός των δώδεκα μηνών, χωρίς όμως ο κ. Λεπτός ή και τα πρόσωπα τα οποία ενεργούν σε συνεννόηση μαζί του να προβούν σε οποιαδήποτε διάθεση μετοχών της εταιρείας σε τρίτα πρόσωπα.