You are here

ΕΚ: Συστήνει προσοχή για παράνομες ιστοσελίδες

11/02/2019 15:50

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενημερώνει ότι oι πιο κάτω διαδικτυακοί τόποι, δεν ανήκουν σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017.

- lite-options.com

- www.jetfore.com

- worldwidecapitalfx.com

- bogo-finance.com

Στους πιο πάνω αναφερόμενους διαδικτυακούς τόπους, γίνεται χρήση του ονόματος και του αριθμού άδειας της Κυπριακής Επιχείρησης Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών Bogofinance Capital Markets Ltd (Αρ. Άδειας 321/17), παράνομα και χωρίς την εξουσιοδότηση της.

Η Επιτροπή ενημερώνει επίσης ότι ο διαδικτυακός τόπος bitfxmarket.com (Bitcoinfxoption (Europe) Ltd), δεν ανήκει σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017.

Στον πιο πάνω διαδικτυακό τόπο αναφέρεται ότι, η Bitcoinfxoption (Europe) Ltd κατέχει άδεια (109/10) και εποπτεύεται από την ΕΚΚ, αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ΕΚ θα ήθελε να σημειώσει ότι, ο αριθμός άδειας 109/10 ανήκει στην Κυπριακή Επιχείρηση Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών eToro (Europe) Ltd.

Η ΕΚ προτρέπει το επενδυτικό κοινό όπως προτού συνεργαστεί με επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, να ανατρέχει στο διαδικτυακό της τόπο (www.cysec.gov.cy), για να βεβαιώνεται ως προς τα πρόσωπα που κατέχουν άδεια για να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες ή και να ασκούν επενδυτικές δραστηριότητες.