You are here

Ενώπιον της Επ. Κεφ. καλούνται τα 3 χρηματιστηριακά γραφεία

05/09/2001 18:54
Ενώπιον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καλούνται εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών γραφείων C.N Hadjigavriel Stockbrokers Ltd, Spidertrade.com Ltd και Λευκόνοικο Χρηματιστηριακή Λτδ για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η απόφαση της Επιτροπής πάρθηκε σε σημερινή της συνεδρία, μετά την ολοκήρωση της αξιολόγησης των στοιχείων που ήδη συνέλεξε κατά την αιφνίδια έφοδό της στα εν λόγω γραφεία στις 28 Αυγούστου. Η απροειδοποίηση επίσκεψη των λειτουργών της Κεφαλαιαγοράς στόχο είχε τη διερεύνηση πιθανής δημιουργίας πλασματικής αγοράς και χειραγώγησης τιμών μετοχών.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Επιτροπή τονίζει ότι η πρόσκληση προς παροχή περαιτέρω πληροφοριών και επεξηγήσεων δεν συνεπάγεται ενοχή για οποιονδήποτε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάριος Κληρίδης με δηλώσεις του στη STOCKWATCH πριν την έναρξη της συνεδρίας επεσήμανε ότι αν και εφόσον διαπιστωθούν παρατυπίες και λάθη που παραβιάζουν τους σχετικούς κανονισμούς, τότε θα κληθούν οι αρμόδιοι των επηρεαζόμενων γραφείων να δώσουν διευκρινήσεις και σαφείς απαντήσεις πάνω στις οποίες θα εξαρτηθεί και η τελική απόφαση της Επιτροπής.

Στο μεταξύ, δεδομένη θεωρείται η καθημερινή έφοδος ελέγχου που αποτελεί πλέον μέρος της εκστρατείας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να ελέγχει κατά πόσο σημειώνονται παραπτώματα και παρατυπίες αναφορικά με χειραγώγηση τιμών μετοχών και δημιουργία πλασματικής αγοράς

Ο Μάριος Κληρίδης ανέφερε ότι στόχος της εκστρατείας αυτής είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές και η επιστροφή της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στο χρηματιστήριο.