You are here

Επαφές Επ. Κεφαλαιαγοράς για ΕΠΕΥ

10/01/2002 11:37
Το πολυσυζητημένο θέμα των ΕΠΕΥ (Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών) θα είναι στο επίκεντρο των επαφών και συζητήσεων που θα έχει ο γενικός διευθυντής της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιώργος Καλίας με στελέχη της κυπριακής εποπτικής αρχής.

Φτάνει σήμερα στην Κύπρο ο γενικός διευθυντής της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιώργος Καλίας, ο οποίος θα έχει επαφές με στελέχη της αντίστοιχης κυπριακής εποπτικής αρχής για το θέμα των ΕΠΕΥ. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Άκη Χατζηπιερή στη Stockwatch, η επίσκεψη Καλία εντάσσεται στα πλαίσια της στενής συνεργασίας των εποπτικών αρχών των δύο χωρών. Στόχος των επαφών είναι η μεταφορά των «πρακτικών εμπειριών και τεχνογνωσίας της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς» στην αντίστοιχη κυπριακή, ούτως ώστε να προλειανθεί το έδαφος για καλύτερη οργάνωση της κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενόψει της νομοθετικής κατοχύρωσης των ΕΠΕΥ στη Κύπρο.

Εν τω μεταξύ, την 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το επόμενο συνέδριο των Επιτροπών Κεφαλαιαγορών των υπό ένταξη χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κύριος ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σταύρος Θωμαδάκης.