You are here

Εξαίρεση για δημόσιες προτάσεις προς Tsokkos, Jupiter

18/10/2018 11:20

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς αποφάσισε κατόπιν αιτημάτων όπως δώσει εξαίρεση από την υποχρεωτική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Tsokkos και Jupiter.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος τους κ. Ανδρέα Τσόκκου και της Αναστασίας Τσόκκου, όπως τους χορηγήσει εξαίρεση από την υποχρέωση διενέργειας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της εταιρείας A. Tsokkos Hotels Public Ltd που θα προκύψει από την απόκτηση εκ μέρους τους μετοχών της εταιρείας που κατέχει η εταιρεία Δήμητρα Επενδυτική. Θέτει όμως όρο ότι η απόκτηση θα γίνει για τέτοιο αριθμό μετοχών της εταιρείας, ώστε η συνολική συμμετοχή τους επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, μαζί με τα πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση μαζί τους, να μην υπερβαίνει το 74,99% των δικαιωμάτων ψήφου, αφού ληφθούν υπόψη στον υπολογισμό των δικαιωμάτων ψήφου οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία.

Η συναλλαγή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο εντός έξι μηνών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αποφάσισε επίσης κατόπιν αιτήματος της εταιρείας Lemeco Investments Ltd και του Μιχαλάκη Ιωαννίδη, όπως τους χορηγήσει εξαίρεση από την υποχρέωση διενέργειας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της εταιρείας Jupiter Portfolio Investments Public Company Ltd  που θα προκύψει από την απόκτηση από την εταιρεία Lemeco Investments Ltd ποσοστού 0,16% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας (100.000 μετοχές).  Η συναλλαγή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο εντός (6) μηνών.