You are here

Παραίτηση των μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ζητά το ΑΚΕΛ - Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει και στον Υπ. Οικονομικών.

28/03/2001 19:44
Tην παραίτηση των μελών της επιτροπής κεφαλαιαγοράς αξιώνει το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, να αντικαταστήσει άμεσα τα μέλη της επιτροπής με ικανά και άξια όπως υποστηρίζεται στελέχη τα οποία να χαίρουν, κατά το ΑΚΕΛ, της εκτίμησης της κυπριακής κοινωνίας.

Τα θέματα του χρηματιστηρίου ήταν το μοναδικό αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που έδωσαν το μεσημέρι οι Νίκος Κατσουρίδης και Σταύρος Ευαγόρου.
Τα δύο μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ, επέκριναν επίσης τον υπουργό οικονομικών Τάκη Κληρίδη για την αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο χρηματιστήριο αξιών και τον κατηγόρησαν για ολιγωρία και ανεξήγητη, όπως ειπαν, απραξία. Υποστήριξαν ακόμη ότι ο υπουργός οικονομικών φέρει σοβαρότατες ευθύνες διότι επί δικής του θητείας έγινε, όπως ισχυρίστηκαν, η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των μαζών και προς όφελος των λίγων.

Το ΑΚΕΛ επέκρινε όμως και τις αρχές του χρηματιστηρίου, οι οποίες, ευθύνονται για κατά χάρη εισαγωγές νέων δημοσίων εταιριών στο ΧΑΚ. Τέλος το κόμμα της αριστεράς ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που παρανόμησαν και αυτών που παρανομούν και άφησε σοβαρές αιχμές σε βάρος εκείνων που όφειλαν να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και αντί αυτού, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την παραβιάζουν.

Αναφορικά με την επένδυση μέρους του αποθεματικού του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων για λόγους επένδυσης στο ΧΑΚ, ο κ.Κατσουρίδης υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο, την επένδυση των συντάξεων των συνταξιούχων στο χρηματιστήριο, για να πάνε, όπως υποστήριξε ο αξιωματούχος του ΑΚΕΛ, στις τσέπες των ολίγων.