You are here

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΚ, Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων

23/08/2019 16:17

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και η εθνική αρχή στοιχημάτων (ΕΑΣ). Το πρωτόκολλο υπέγραψαν, η Πρόεδρος της EK  Δήμητρα Καλογήρου και η πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωάννα Φιάκκου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με το πρωτόκολλο καθορίζεται πλαίσιο και διαδικασίες συνεργασίας με σκοπό τη διευκόλυνση ανταλλαγής πληροφοριών και γενικότερα την παροχή αμοιβαίας συνδρομής, για την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων και την επίτευξη των στόχων των δύο αρχών.

Βάσει του πρωτοκόλλου συνεργασίας, οι δυο αρχές συνεργάζονται μεταξύ τους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εποπτείας και για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση θεμάτων και παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, όπου υπάρχει κοινό αντικείμενο, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμμόρφωση με τις αντίστοιχες νομοθεσίες.

H ΕΚ και η ΕΑΣ συμμετέχουν στη συμβουλευτική αρχή, δυνάμει των περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμων του 2007 έως 2019 (Ν.188(I)/2007), και συνεργάζονται για θέματα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.