You are here

Βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα σε Συμβούλους...

16/09/2002 14:15
Ανακοινώνει η Κεφαλαιαγορά εντός της εβδομάδας

Βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα σε Διοικητικούς Συμβούλους εισηγμένων εταιριών το ύψος των οποίων θα κάνει αίσθηση στην αγορά, θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Stockwatch, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τις πληροφορίες μας θέσαμε υπόψη του Επικεφαλή της Εποπτικής Αρχής Μάριου Κληρίδη, ο οποίος αρνήθηκε να τις διαψεύσει ή να τις επιβεβαιώσει, ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν ότι τα πρόστιμα θα είναι μεγαλύτερα από όσα η Κεφαλαιαγορά έχει μέχρι σήμερα επιβάλει.

Ο κ. Κληρίδης στις δηλώσεις του στη «SW» περιορίστηκε να πει ότι η Κεφαλαιαγορά μελετά υποθέσεις ενδεχόμενων παραβιάσεων, παρανομιών και παρατυπιών και για περιπτώσεις που έλαβαν χώραν μετά τη ψήφιση του νέου νόμου στα τέλη Ιουλίου, με τον οποίο δίνεται η ευχέρεια στην ΕΚ να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα στους Συμβούλους των εταιριών που μπορούν φθάσουν μέχρι και τις 100.000 λίρες.

Πρόσθεσε πάντως, ότι η Κεφαλαιαγορά εξετάζει υποθέσεις τόσο για παραπτώματα που έγιναν πριν από την 1η Αυγούστου - που με βάση την παλαιότερη νομοθεσία οι «καμπάνες» ήταν «ανώδυνες», αλλά και υποθέσεις που εμπίπτουν τόσο στην παλαιότερη όσο και στη πρόσφατα ισχύουσα νομοθεσία.

Του Κυριάκου Κυριακίδη