You are here

Οι τιμές στα ξενοδοχεία τον Οκτώβριο

08/10/2020 06:30

Μειωμένες είναι οι τιμές στα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων για τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο με το σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των τιμών.

Νέα έρευνα που διεξήγαγε η StockWatch στο booking.com καταδεικνύει ότι οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά προς όφελος των κυπρίων που στην πλειοψηφία έκαναν διακοπές εγχώρια.

Από την έρευνα, διαφαίνεται ότι τα πιο φθηνά πεντάστερα ξενοδοχεία με πρόγευμα για ένα βράδυ για 4 άτομα (2 ενήλικες και 2 παιδιά) είναι το Limanaki Beach Hotel & Suites με τις τιμές να είναι στα €118 ανά βράδυ για 4 άτομα και ακολουθεί το Coral Beach στην Πάφο με €120 και το Adams Beach Hotel στην Αγία Νάπα με την τιμή να φθάνει στα €135.

Η έρευνα είναι για διαμονή μίας βδομάδας (στο τέλος Οκτωβρίου) για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων και οι τιμές παρουσιάζονται ανά βράδυ.

Ακολουθεί το Louis Imperial Beach 5 αστέρων στην Πάφο με τις τιμές να είναι €188.

Στο Aphrodite Hills Residences Apartment οι τιμές είναι €174 το βράδυ από €180 αλλά δεν περιλαμβάνουν πρωινό.

Η μείωση στις τιμές για τους κυπρίους είναι μεγαλύτερη από αυτές που παρουσιάζει το booking.com που σε αντίθεση με το σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, απευθύνεται και σε ξένους.

Το διευθυντικό στέλεχος του Adams Beach Γιώργος Κοιτάζος, σημειώνει ότι είναι λογικό οι τιμές να είναι χαμηλότερες καθώς οι πληρότητες είναι στα χαμηλότερα επίπεδα και ανεβαίνουν μόνο τα Σαββατοκύριακα».

«Ουσιαστικά έχουμε μείνει μόνο με τον εσωτερικό τουρισμό με πολύ λίγους αριθμούς από το εξωτερικό», επισημαίνει. Τονίζει ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το σχέδιο του υφυπουργείου για τις επιδοτούμενες διακοπές το οποίο κρίνεται πετυχημένο αφού είχε θετικό αποτέλεσμα.

Ο διευθυντής πωλήσεων και marketing του ξενοδοχείου Parklane Κρατίνος Σωκράτους, αναφέρει ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου εξελίσσεται με ικανοποιητική πληρότητα λόγω της αγγλικής αγοράς που αποδίδεται στις σχολικές διακοπές της χώρας.

Η γενική διευθύντρια του Ajax Hotel Μαρίνα Νικολάου, σημειώνει ότι έχουν μειωθεί αισθητά οι τιμές και ο λόγος είναι το σχέδιο εγχώριου τουρισμού του υφυπουργείου τουρισμού.

Ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής της Leptos Calypso, Γιάννος Πανταζής, αναφέρει στη StockWatch ότι «αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς αναπροσαρμόζουμε επί εβδομαδιαίας βάσης τις τιμές ώστε να προσφέρουμε ελκυστικά πακέτα».

Ο γενικός διευθυντής του παγκύπριου συνδέσμου ξενοδόχων Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, σημειώνει ότι τον Οκτώβριο και Νοέμβριο οι μονάδες που θα παραμείνουν ανοιχτές θα προσφέρουν ελκυστικές τιμές ενώ αρκετές συμμετέχουν στο σχέδιο ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι προσπαθούν να στηρίξουν τις προσπάθειες της πολιτείας αλλά και των συμπατριωτών μας για να κάνουν διακοπές.

Επισημαίνει ότι και ο καιρός είναι σύμμαχος και η Κύπρος αποτελεί προορισμό όπου κάποιος μπορεί να κάνει ολόχρονα διακοπές.

Της Γεωργίας Χαννή