You are here

Τιμές για λίγους στα ξενοδοχεία τον Αύγουστο

04/08/2020 14:57

Ψηλές παραμένουν οι τιμές στα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων παρά τις μειώσεις που επήλθαν το τελευταίο διάστημα λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Νέα έρευνα που διεξήγαγε η StockWatch στο booking.com καταδεικνύει ότι οι τιμές παραμένουν απρόσιτες για τις πλείστες κυπριακές οικογένειες – τουλάχιστον στα ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων.

Η έρευνα είναι για διαμονή μίας βδομάδας (στις αρχές Αυγούστου) για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων και οι τιμές παρουσιάζονται ανά βράδυ.

Οι μειώσεις που επήλθαν στις τιμές ορισμένων ξενοδοχείων το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται να αρκούν για να αλλάξουν τη γενική εικόνα που υπάρχει ότι, παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές πληρότητες, οι τιμές παραμένουν σχετικά υψηλές.

Όπως και στην τελευταία έρευνα της StockWatch στο booking.com, οι τιμές σε αρκετά ξενοδοχεία ξεπερνούν τα €500 το βράδυ.

Από την έρευνα, διαφαίνεται ότι το πιο φθηνό πεντάστερο ξενοδοχείο με πρόγευμα είναι το Coral Beach Hotel and Resort στην Πάφο με τις τιμές για ένα βράδυ για 4 άτομα (2 ενήλικες και 2 παιδιά) να είναι στα €144.

Ακολουθεί το Adams Beach Hotel 5 αστέρων στην Αγία Νάπα, με τις τιμές να είναι €168 το βράδυ και το Louis Imperial Beach στην Πάφο (€219).

Στο ξενοδοχείο Crown Plaza 4 αστέρων στη Λεμεσό οι τιμές είναι €217 το βράδυ αλλά δεν περιλαμβάνουν πρωινό. Επίσης χωρίς πρωινό, οι τιμές είναι €217 το βράδυ για το Louis Althea Beach 4* και €298 για το Aquamare Beach Hotel & Spa 4*.

Ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής της Leptos Calypso, Γιάννος Πανταζής, σημειώνει στη StockWatch ότι «παρ’ όλες τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, έχουμε εδώ και καιρό αποφασίσει όπως λειτουργήσουμε το Coral Beach Hotel και το Paphos Gardens. Εδώ και καιρό έχουμε προωθήσει ελκυστικότατα πακέτα γα κύπριους και τις οικογένειες τους αρχίζοντας από €107 το δωμάτιο για 2 άτομα στο Coral και €36 στο Paphos Gardens.

«Ευελπιστούμε και περιμένουμε να φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με ασφάλεια τους συμπατριώτες μας», τονίζει.

Η γενική διευθύντρια του Ajax Hotel Μαρίνα Νικολάου αναφέρει ότι «έχουμε κάνει ειδικές προσφορές για τους κύπριους και οι οποίες είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα. Υπάρχει έκπτωση 15% από τις υφιστάμενες τιμές αλλά μη αναστρέψιμη ή υπάρχει άλλη προσφορά για ελάχιστη διαμονή δύο βράδια, κερδίζεις μια διανυκτέρευση δωρεάν.

Οι τιμές που παρουσιάζονται στις διάφορες πλατφόρμες δεν αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές τιμές που προσφέρονται διότι μετά από έρευνα όταν πάρεις απευθείας στα ξενοδοχεία οι τιμές είναι χαμηλότερες τουλάχιστον κατά 15%, αναφέρουν οι ξενοδόχοι.

Της Γεωργίας Χαννή