You are here

Ερευνών λειτουργός για απώλεια εμπορικού σήματος χαλουμιού

20/02/2019 12:56

Το υπουργικό συμβούλιο διόρισε σήμερα ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος θα ολοκληρώσει την έρευνα για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στη Βρετανία.

Κληθείσα να πει κατά πόσο το Υπουργικό Συμβούλιο απασχόλησε σήμερα το θέμα του χαλουμιού, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου είπε ότι «ο Υπουργός Εμπορίου έχει ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο και έχει οριστεί ερευνών λειτουργός για τα συμπληρωματικά σημεία στα οποία έχει αναφερθεί και ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του προς το Υπουργείο Εμπορίου. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε και έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες».

Ο Υπουργός Εμπορίου δήλωσε χθες στην επιτροπή γεωργίας της Βουλής ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έστειλε πίσω στο υπουργείο το πόρισμα της έρευνας που έγινε ήδη, ζητώντας να συμπεριληφθεί και 3ο άτομο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με αίτημα να προχωρήσει η κατοχύρωση του χαλουμιού ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Η αίτηση εκκρεμεί για δημοσίευση από τις 28 Ιουλίου 2015, ενώ ο χρόνος εξέτασης των υπόλοιπων τυριών που κατοχυρώνονται στις Βρυξέλλες δεν ξεπερνά τους 10 μήνες.

Ερωτηθείσα για την επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Γιούνκερ για το θέμα της προώθησης κατοχύρωσης του χαλουμιού, η κ. Βασιλείου είπε ότι «υπάρχει η επικοινωνία, διότι ο φάκελος που αφορά στο προϊόν ονομασίας, προέλευσης πια, ‘φάκελος χαλουμιού’ πρέπει να προωθηθεί και η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβεί».