You are here

Σχεδόν οι μισές γυναίκες σε υπηρεσίες έντασης γνώσης

04/03/2021 13:57

Το 2019, 77,9 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ απασχολούνταν σε υπηρεσίες έντασης γνώσης, εκ των οποίων 31,8 εκατομμύρια ήταν άνδρες και 46,1 εκατομμύρια ήταν γυναίκες. Αν και οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το ήμισυ του συνόλου των απασχολούμενων στην ΕΕ (46%), είναι πλειοψηφία στις υπηρεσίες έντασης γνώσης (59%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Στην Κύπρο το ποσοστό αυτό είναι 46,2%.

Σε ολόκληρη την ΕΕ, το ποσοστό των γυναικών που απασχολούνται σε υπηρεσίες έντασης γνώσης κυμαινόταν από 50% στη Μάλτα και το Λουξεμβούργο έως 67% στη Λιθουανία και τη Λετονία το 2019. 

Σε περιφερειακό επίπεδο, οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το υψηλότερο μερίδιο της συνολικής απασχόλησης σε υπηρεσίες έντασης γνώσης στην Κεντρική και Δυτική Περιφέρεια της Λιθουανίας (69%).

Ακολουθούν το Opolskie στην Πολωνία, η Κάτω Νορμανδία στη Γαλλία, η Νότια Φινλανδία και η περιφέρεια Swietokrzyskie στην Πολωνία - όλες με τις γυναίκες να αντιπροσωπεύουν το 68% της απασχόλησης σε υπηρεσίες έντασης γνώσης.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, το μερίδιο αυτό ήταν το χαμηλότερο στο Βόρειο Αιγαίο (40%) στην Ελλάδα, την αυτόνομη ισπανική πόλη Θέουτα (41%) και δύο άλλες περιοχές στην Ελλάδα: Νότιο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη (από 42%) .