You are here

Μήνυμα εργαζομένων στις οικοδομές για λήψη μέτρων

14/12/2018 10:05

Ισχυρό μήνυμα στην ομοσπονδία εργολάβων Κύπρου, δίνουν οι εργαζόμενοι στις οικοδομές εκφράζοντα ετοιμότητα για λήψη μέτρων.

Με τη γενική συνέλευση των εργαζομένων της οικοδομικής βιομηχανίας, στην επαρχία Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε χθες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία σε όλες τις επαρχίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όλες οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα ενότητας και διακατέχονταν από έντονό αίσθημα θυμού, αγανάκτησης αλλά και αποφασιστικότητας, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, να σεβαστεί επιτέλους τα συμφωνηθέντα και να καλέσει τα μέλη της να εφαρμόζουν τη συλλογική σύμβαση.

Όλες οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων έχουν διαμηνύσει ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί. Την ίδια ώρα εξέφρασαν την ετοιμότητα των εργαζομένων  για να αγωνιστούν για τα αυτονόητα, δηλαδή την πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης, που υπογράφεται από τα δύο μέρη και την επιστροφή όλων των αποκοπών που έγιναν από τους μισθούς και τα ωφελήματα τους.

Οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή τη διαφορά που προέκυψε, να μην επιχειρήσουν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων,  καλώντας ευθέως την Ομοσπονδία Εργολάβων, να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να μην προσπαθεί με διάφορες σοφιστείες, να διαστρεβλώσει τα πραγματικά γεγονότα, επιδιώκοντας με αχρείαστες συζητήσεις, να ξεφύγει από την ουσία της διαφοράς που έχει προκύψει.

Όλες οι γενικές συντελέσεις, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας εξουσιοδότησαν με συντριπτική πλειοψηφία, τα συμβούλια των συντεχνιών οικοδόμων, ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, όποτε κριθεί αναγκαίο, για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

«Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα, αλλά και την πυξίδα για τη συνέχιση του αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση. Το διοικητικό συμβούλιο της συντεχνίας οικοδόμων ΠΕΟ, θέλει να διαβεβαιώσει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ότι θα εργαστεί μαζί και με τις υπόλοιπες συντεχνίες του κλάδου, σε πνεύμα ενότητας για να πετύχει ο αγώνας μας, γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος των εργαζομένων, γιατί πολύ απλά το μόνο που ζητούν είναι να εφαρμόζονται τα αυτονόητα, δηλαδή η συλλογική σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ των δύο μερών», σημειώνεται.