You are here

EY: Ψηλά στις προτιμήσεις εργαζομένων η ευελιξία

21/07/2021 16:38

Ευελιξία σχετικά με το χώρο και τον χρόνο εργασίας προτιμούν εννιά στους δέκα εργαζόμενους σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της ΕΥ, 2021 Work Reimagined Employee Survey, με αφορμή την εξ αποστάσεως εργασία που επιβλήθηκε παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα το 54% των εργαζόμενων που συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα, δηλώνουν ότι θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν από τη δουλειά τους μετά την πανδημία, εάν δεν εξασφαλίσουν αυτό το επίπεδο ευελιξίας.

Η έρευνα, μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της, κατέγραψε τον Μάρτιο του 2021, τις απόψεις και τις προτιμήσεις περισσότερων από 16.000 εργαζομένων σε 16 χώρες, σχετικά με την εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και κατά τη «νέα κανονικότητα».

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Παναγιώτης Θρασυβούλου, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Κύπρου δήλωσε στη Stockwatch,  ότι η πανδημία έφερε νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, καθώς ο συνδυασμός της εξ αποστάσεως εργασίας και της εργασίας με φυσικής παρουσία σε γραφεία είναι κάτι που ήρθε για να μείνει, ειδικά για επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών.

Ερωτηθείς κατά πόσο η συγκεκριμένη έρευνα αφορά και την Κύπρο, είπε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πραγματοποιήθηκαν αρκετές παγκόσμιες έρευνες από την ΕΥ. Ειδικότερα για την Κύπρο, πρόσθεσε, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για την ευελιξία στην εργασία και τις εναλλακτικές μορφές εργασίας.

Ο κ. Θρασυβούλου, ανέφερε ότι τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνών αυτών δείχνουν ότι το νέο αυτό μοντέλο εργασίας μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και θα παραμείνει, καθώς υπάρχουν οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους, όπως είπε.

Επεσήμανε παράλληλα, ότι τα αποτελέσματα ερευνών που διενεργεί η EY καταδεικνύουν επίσης, πως «το να πηγαίνεις γραφείο έχει αξία για διάφορους λόγους, για λόγους κοινωνικοποίησης, για να έρχεσαι σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους, για την επίλυση προβλημάτων, για την δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών». Για το λόγο αυτό, τόνισε, θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν και οι χώροι εργασίας.

Επικαλούμενος τα αποτελέσματατ άλλης παγκόσμιας έρευνας της EY, ανέφερε πως τα γραφεία θα επανασχεδιαστούν με τρόπους ώστε να ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία. Αυτός, όπως είπε, είναι και ο λόγος πλέον να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι στην δουλειά τους.

Ο κ. Θρασυβούλου διευκρίνισε ότι το νέο μοντέλο εργασίας δεν αφορά το σύνολο των εργασιών, καθώς μεγάλη μερίδα εργασιών προϋποθέτει φυσική παρουσία

Τα συμπεράσματα της έρευνας

Η έρευνα διαπιστώνει ότι εννέα στους δέκα υπαλλήλους επιθυμούν ευελιξία στον χώρο εργασίας και στο ωράριό τους.

Εάν είχαν τη δυνατότητα επιλογής, οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54%) θα προτιμούσαν ευελιξία ως προς το πότε θα εργάζονται, σε σύγκριση με το 40% που θα προτιμούσαν ευελιξία όσον αφορά τον χώρο εργασίας.

Κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να εργάζονται από δύο έως τρεις ημέρες εξ αποστάσεως, μετά το πέρας της πανδημίας. Όταν οι περιορισμοί θα αρθούν πλήρως στις χώρες τους, το 22% θα προτιμούσαν να εργάζονται με πλήρη απασχόληση από το γραφείο, ενώ το 33% δήλωσαν ότι θα ήθελαν συνολικά μια συντομότερη εργασιακή εβδομάδα.

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες (67%) πιστεύουν ότι η παραγωγικότητά τους μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια, ανεξάρτητα από τον χώρο από όπου εργάζονται.

Διατήρηση θέσης εργασίας

Σε σχετική ερώτηση, οι διευθυντές / επικεφαλής τμημάτων, οι εργαζόμενοι στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή στην τεχνολογία και όσοι έχουν άλλους ανθρώπους υπό την φροντίδα τους, εκτίμησαν ότι είναι πιθανότερο να μετακινηθούν σε νέο ρόλο και επιχείρηση, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους για ευελιξία χώρου και χρόνου στην εργασία.

Πιο πιθανό να παραμείνουν στις σημερινές θέσεις τους είναι η γενιά των baby boomers, τα άτομα με 10 και πλέον χρόνια προϋπηρεσίας και οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και την εκπαίδευση.

Οι στάσεις απέναντι στην τωρινή θέση εργασίας, ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, με τους millennials να συγκεντρώνουν τις διπλάσιες πιθανότητες να παραιτηθούν, σε σχέση με τους baby boomers.

Παρά την προφανή προθυμία αλλαγής θέσης εργασίας για την εξασφάλιση μεγαλύτερης ευελιξίας, οι περισσότεροι ερωτηθέντες (76%) δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους και σχεδόν όλοι (93%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στις παρούσες θέσεις τους για τους επόμενους 12 μήνες.

Τηλεργασία και οργανωτική κουλτούρα

Η έρευνα αξιολόγησε, επίσης, τη στάση των εργαζόμενων απέναντι στις υπάρχουσες εργασιακές πρακτικές, με τους ερωτηθέντες, σε γενικές γραμμές, να είναι θετικοί προς την εξ αποστάσεως εργασία.

Σχεδόν οι μισοί (48%) δηλώνουν ότι η οργανωτική κουλτούρα της επιχείρησής τους έχει αλλάξει και μάλιστα, ότι έχει βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, ενώ το 31% πιστεύουν ότι έχει επιδεινωθεί.

Υγεία και ασφάλεια

Επιπρόσθετα, η έρευνα εξέτασε τις απόψεις των ερωτηθέντων σχετικά με το εμβόλιο για τον ιό COVID-19, διαπιστώνοντας ότι το 61% επιθυμούν η επιχείρησή τους να καταστήσει τον εμβολιασμό απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θα εργάζονται στο γραφείο.

Οι απόψεις σχετικά με τον εμβολιασμό ποικίλλουν ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, με το 66% των ερωτηθέντων στη Νότια Αμερική να συμφωνούν ότι οι εταιρείες πρέπει να απαιτούν τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων, σε σύγκριση με το σχετικά χαμηλότερο ποσοστό της τάξης του 52%, που καταγράφηκε στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής (ΕΜΕΙΑ).

Αυξημένες επενδύσεις στην τεχνολογία

Η προοπτική της ολοένα και πιο διαδεδομένης ευέλικτης εργασίας, οδηγεί σε αυξημένες απαιτήσεις για περισσότερη τεχνολογία, τόσο για τους εργαζόμενους με φυσική παρουσία, όσο και για όσους βρίσκονται σε τηλεργασία.

Το 64% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι επιθυμούν πιο εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό στο γραφείο (π.χ. ταχύτερο internet και καλύτερα μέσα τηλεδιάσκεψης).

Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες στην έρευνα (48%) δηλώνουν ότι οι εταιρείες οφείλουν να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό για την εργασία στο σπίτι (π.χ. επιπλέον οθόνες και ακουστικά), ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό (47%) θα επιθυμούσαν να αποζημιωθούν (χρηματική αμοιβή) για τα έξοδα internet υψηλής ταχύτητας / τηλεφωνίας που πληρώνουν.

Ωστόσο, παρά τη στροφή προς νέους τρόπους εργασίας και την ταχεία υιοθέτηση της τεχνολογίας των τηλεδιασκέψεων, το 67% θα επιθυμούσαν να ταξιδεύουν για επαγγελματικούς σκοπούς, μετά τον COVID-19.

E.X.