You are here

ΥΠΟΙΚ: Από το 2013 εφαρμόζονται οι αποκοπές επιδομάτων

22/08/2019 12:24

Δεν πρόκειται για νέες ρυθμίσεις, αναφέρει το υπουργείο οικονομικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο σήμερα για την αποκοπή ή και μείωση επιδομάτων το 2020, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται από το 2013.

«Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο για την αποκοπή ή και μείωση επιδομάτων των κρατικών υπαλλήλων και του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού από το 2020, το υπουργείο οικονομικών επιθυμεί να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για νέες ρυθμίσεις, αλλά για τα μέτρα που εφαρμόζονται από το 2013 και τα οποία επαναλαμβάνονται σε κάθε προϋπολογισμό και αποσκοπούν στον εξορθολογισμό των σχετικών κρατικών δαπανών».

Όπως έγραψε το πρωί ο Φιλελεύθερος, με βάση τη δήλωση πολιτικής απασχόλησης του στρατηγικού πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής 2020-2022, κόβονται εξολοκλήρου πέντε επιδόματα και οικονομικά ωφελήματα και μειώνονται έντεκα ωφελήματα κατά 15% σε υπαλλήλους και ωρομίσθιο προσωπικό. Μεταξύ άλλων μπαίνει τέλος σε επίδομα βάρδιας για απογευματινή εργασία σε υπαλλήλους που απασχολούνται με το σύστημα βάρδιας και επίδομα γεύματος σε υπαλλήλους που επιστρέφουν στην έδρα εργασίας τους μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας. Επίσης, συνεχίζεται η απαγόρευση της πλήρωσης κενών θέσεων πρώτου διορισμού, προαγωγής και πρώτου διορισμού και προαγωγής.