You are here

Δικαιώνονται οι εκπαιδευτικοί με καθεστώς αγοράς υπηρεσιών

21/09/2022 12:03

Δικαιώθηκαν ξανά, οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με καθεστώς αγοράς υπηρεσιών στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ, σχολιάζοντας χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο οργανώσεων, μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ημερομηνίας 8 Οκτωβρίου του 2020, εκδόθηκε ακόμη μια καταδικαστική απόφαση για την Κυπριακή Δημοκρατία από το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, για την εφαρμογή του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών στους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στα Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

«Το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, με την απόφαση του ημερομηνίας 20 Σεπτεμβρίου 2022, αναγνωρίζει ότι οι δύο εκπαιδευτικοί που είχαν μετατραπεί το 2013 από εργοδοτούμενοι (μισθωτοί) σε καθεστώς αγοράς υπηρεσιών, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα Μουσικά Σχολεία υπό συνθήκες και περιστάσεις που μπορεί να συναχθεί η ύπαρξη σχέσης εργοδότη – εργοδοτούμενου. Επιπρόσθετα, αναγνωρίζεται από το Δικαστήριο ότι κατέστησαν εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου από το έτος 2015», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις, η απόφαση αυτή δικαιώνει όλους τους εκπαιδευτικούς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, «που αγωνίζονται από το 2013 να καταργηθεί η αγορά υπηρεσιών, στα Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

Επιπρόσθετα, οι δύο οργανώσεις καλούν την Κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση για όλους τους εκπαιδευτικούς των απογευματινών και βραδινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.