You are here

Εντείνουν κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

13/05/2021 20:11

Η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) και η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) απευθύνουν έκκληση προς όλους τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας "όπως εντείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους μετά την αρνητική κατάληξη της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργείο Οικονομικών".

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης και Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου καθώς και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΟΕΔ.
 
ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι "με βάση την πιο πάνω εξέλιξη τα επ’ αόριστόν απεργιακά μέτρα συνεχίζονται με δυναμική διαμαρτυρία (πορεία αυτοκινήτων) στις 2:30μμ αύριο Παρασκευή 14/5/2021".

Η αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει από τον νότιο χώρο στάθμευσης  του ΓΣΠ και θα κατευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας μέσω της οδού Αρμενίας και στην συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών και τερματισμό στο Προεδρικό για κατάθεση ψηφίσματος στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καλούνται όλοι οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά στην πιο πάνω δυναμική εκδήλωση, αναφέρουν ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.