You are here

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Αγγλικής Σχολής

08/10/2021 07:36

Τερματίστηκαν τα απεργιακά μέτρα και επιστρέφουν σήμερα στα θρανία τους, ύστερα από μία βδομάδα, οι μαθητές της Αγγλικής Σχολής, μετά την αποδοχή μεσολαβητικής πρότασης που υπέβαλε χθες ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας Άντης Αποστόλου προς τη διεύθυνση και την οργάνωση των καθηγητών της σχολής.

Τα δύο μέρη κλήθηκαν αργά χθες το απόγευμα σε κοινή μεσολαβητική συνάντηση υπό τoν κ. Αποστόλου, η οποία κράτησε περίπου τρείς ώρες και στην οποία συμμετείχαν η διεύθυνση της σχολής, το ΔΣ των καθηγητών και η ΟΕΒ ως εκπρόσωπος της διαπραγματευτικής ομάδας της εργοδοτικής πλευράς.

Η μεσολαβητική πρόταση, όπως ανέφερε στη StockWatch o A. Aποστόλου, προβλέπει άρση των απεργιακών μέτρων, ανάκληση της πειθαρχικής διαδικασίας και άρση της διαθεσιμότητας της προέδρου του κλάδου των καθηγητών Μ. Χασαποπούλου.

Ωστόσο, όλα τα μέρη αποδέχτηκαν όπως η έρευνα που διεξάγει το γραφείο της επιτρόπου προστασίας προσωπικών δεδομένων και η οποία αφορά καταγγελία της εργοδοτικής πλευράς σε βάρος της κ. Χασαποπούλου για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, τεθεί εκτός του πλαισίου της μεσολαβητικής πρότασης.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της διεύθυνσης της σχολής η πρόεδρος των καθηγητών είχε αποστείλει μήνυμα σε όλους τους γονείς των μαθητών, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους δεδομένων που κατέχει η σχολή.

Η διεύθυνση ισχυρίζεται επίσης ότι ενώπιον της τέθηκαν παράπονα από γονείς μαθητών οι οποίοι αξίωσαν διερεύνηση της παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων.

Αφορμή της εργατικής κρίσης που είχε ξεσπάσει στην Αγγλική Σχολή, ήταν, όπως υποστηρίζει το ΔΣ των καθηγητών, η άρνηση της διεύθυνσης να αποδεχτεί σειρά αιτημάτων του κλάδου.

Λόγω αυτής της αρνητικής εξέλιξης, ο κλάδος των καθηγητών θεώρησε σωστό να ενημερώσει τους γονείς των μαθητών για να έχουν γνώση στην περίπτωση που θα λαμβάνονταν οποιαδήποτε δυναμικά μέτρα. 

 Την περασμένη Δευτέρα, το τμήμα εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας είχε καλέσει τις δύο πλευρές σε συνάντηση σε μία προσπάθεια να αρθούν τα απεργιακά μέτρα, όμως η ομάδα των καθηγητών αρνήθηκε να παραστεί.

Η ΟΕΒ με tweet που απέστειλε χθες το βράδυ ανακοίνωσε την άρση των δυναμικών μέτρων στην Αγγλική Σχολή.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από ιδρύσεως της Αγγλικής Σχολής, που εκδηλώθηκαν απεργιακά μέτρα.

Ο κλάδος των καθηγητών της σχολής, έκτοτε, είναι αυτόνομος και δεν ανήκει σε καμία εκπαιδευτική οργάνωση ή άλλη συνδικαλιστική οργάνωση.

Του Λεύκου Χρίστου