You are here

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας το προσωπικό Αγγλικής Σχολής

30/09/2021 12:12

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατέρχεται σήμερα, μεταξύ 9.55 πμ και 11.35 πμ το προσωπικό της Αγγλικής Σχολής, καταγγέλλοντας προσπάθεια εκφοβισμού τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής και στοχοποίηση της Προέδρου της Συντεχνίας.

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Προσωπικού Αγγλικής Σχολής (ESSA) αναφέρει ότι «ο Διευθυντής της Αγγλικής Σχολής, κατόπιν έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα στην Πρόεδρο της Συντεχνίας μας ότι τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα, επικαλούμενος ενδεχόμενη παραβίαση προσωπικών δεδομένων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εν λόγω απόφαση λήφθηκε αφότου η Πρόεδρος της συντεχνίας απέστειλε επιστολή στους γονείς των μαθητών του σχολείου προς απάντηση της επιστολής ημ. 27/09/2021 που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο τόσο προς τη Συντεχνία όσο και προς τους γονείς, προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων.

Προστίθεται ότι «ο Διευθυντής της Σχολής απέστειλε την ίδια μέρα σε άλλα μέλη της Συντεχνίας μήνυμα για να απαντήσουν άμεσα σε ερωτηματολόγιο στα πλαίσια της εν λόγω διερεύνησης πιθανής παραβίασης προσωπικών δεδομένων».

«Η απόφαση του ΔΣ να θέσει σε διαθεσιμότητα την εκπρόσωπο ενός συνδικαλιστικού οργάνου παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι», σημειώνεται. «Η ενέργεια αυτή αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια του ΔΣ να εκφοβίσει και τρομοκρατήσει το προσωπικό της Αγγλικής Σχολής και να παρεμποδίσει την πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας την ερχόμενη Τρίτη», προστίθεται.

«Ως Οργάνωση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια πιο δίκαιη και δημοκρατική Αγγλική Σχολή. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε σήμερα να προβούμε σε αυθόρμητη στάση εργασίας δύο περιόδων από τις 9.55-11.35. Ο αγώνας των εργαζομένων της Αγγλικής Σχολής είναι αγώνας για την ισότητα και την αξιοπρέπεια στην εργασία, είναι αγώνας για μια πιο ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.