You are here

Ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες γονείς στα δημοτικά

23/09/2019 07:25

Αλλαγή στο πρόγραμμα δεκάδων χιλιάδων γονέων προκαλεί η στάση εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα οι δάσκαλοι, από τις 07:30 μέχρι τις 08:25, διαμαρτυρόμενοι για «προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Η στάση εργασίας, που αναμένεται να έχει συνέχεια στα γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές, πυροδοτεί το κλίμα στην παιδεία, ένα μόλις χρόνο μετά τις απανωτές υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης σε σχεδόν όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι «δεν είναι οι συνδικαλιστές που κυβερνούν».

Για χιλιάδες όμως γονείς η σημερινή μέρα θα είναι διαφορετική λόγω της στάσης εργασίας αφού τα σχολεία θα αργήσουν να ξεκινήσουν κατά μία ώρα, προκαλώντας σημαντικές διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα τους.

Η ΠΟΕΔ έχει πάντως σχεδόν την απόλυτη στήριξη των μελών της για την στάση εργασίας. 

Η εισήγηση της ηγεσίας της ΠΟΕΔ για τη στάση εργασίας είχε εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα από το 93,7% της έκτακτης παγκύπριας γενικής συνέλευσης μελών της ΠΟΕΔ.

Η Οργάνωση αναφέρει ότι η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ελάχιστη και επιβαλλόμενη ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα για την αργοπορημένη και ελλιπή στελέχωση, τις περικοπές ωρών από τη στήριξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία και την παντελή κατάργηση του προγράμματος αλφαβητισμού, τη μη τήρηση των νενομισμένων διαδικασιών στις περιπτώσεις παρεμβάσεων στο έργο των σχολείων από εξωγενείς παράγοντες (Σύνδεσμοι Γονέων, μεμονωμένοι γονείς κ.ά.).
 
Αναφέρει επιπρόσθετα ότι το υπουργείο παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας όφειλε να είχε διαχειριστεί και επιλύσει τα προβλήματα αυτά εδώ και αρκετό καιρό.
 
Στο μεταξύ, η ΠΟΕΔ, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι λόγω της στάσης εργασίας, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 08:25.
 
Εξάλλου, το υπουργείο παιδείας και οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής εκπαίδευσης, προτρέπουν, σε ανακοινώσεις τους, τους γονείς όπως λόγω της απόφασης της ΠΟΕΔ να κατέλθουν σε στάση εργασίας, να φέρουν στις 08:25 τα παιδιά τους στα σχολεία.