You are here

Πάνω από 2 χιλ. αστυνομικοί θα εργαστούν στις βουλευτικές

28/05/2021 15:53

Περισσότερα από δύο χιλιάδες μέλη της θα κινητοποιήσει η Αστυνομία στο πλαίσιο της αποστολής της για την ασφάλεια των πολιτών, την τήρηση του νόμου και της τάξης και την παροχή διευκολύνσεων, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας,  2.071 μέλη της θα στελεχώσουν όλα τα εκλογικά κέντρα, που θα λειτουργήσουν ώστε όλα να κυλήσουν σε συνθήκες ομαλότητας, τάξης και ασφάλειας.

Προστίθεται ότι θα λειτουργήσουν Κέντρα Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως του Αρχηγείου Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΜΜΑΔ και αίθουσες επιχειρήσεων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας θα αρχίσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 30 Μαΐου και θα συνεχιστεί μέχρι και την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Φέτος, συνεχίζει η ανακοίνωση, «για πρώτη φορά, λόγω της κατάστασης με την πανδημία θα λειτουργήσουν κινητά εκλογικά κέντρα παγκύπρια, τα οποία θα συνοδεύονται από περιπολικό της Αστυνομίας».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών, η Αστυνομία θα συγκροτήσει παράλληλα μηχανοκίνητα περίπολα που θα περιπολούν εκλογικά κέντρα, γραφεία πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων, καθώς και άλλους χώρους που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία.